مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

۱۸۸ مطلب در خرداد ۱۳۸۹ ثبت شده است

تنقلات - mahu.blogfa.com

تحقیقات جدید نشان می‌دهد قندهایی موسوم به فراکتوز در هله‌هوله‌ها و غذاهای آماده باعث می‌شوند سلول‌های چربی خاصی در بدن سریع‌تر از گذشته تقسیم شوند که این عامل می‌تواند یکی از دلایل مهم بروز چاقی در میان کودکان و بزرگسالان باشد.فراکتوز در بسیاری از مواد غذایی از جمله نوشیدنی‌های شیرین، شکلات‌ها و بسیاری از غذاهای فرآوری شده استفاده می‌شود.

کری گانس سخنگوی سازمان دیابت آمریکا در این باره گفت: البته نمی‌توان با انجام یک تحقیق به طور قطع در این باره صحبت کرد. چاقی یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های دنیای امروز است. چاقی می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دوم، بیماری‌های قلبی و بسیاری دیگر از بیماری‌های را افزایش دهد.امروزه ما بیش از گذشته شاهد ابتلای کودکان به دیابت هستیم. دلیل این موضوع آن است که کودکان ما در حال چاق شدن هستند. حتی ما امروزه شاهد ابتلای کودکان و نوجوانان به بیماری‌های قلبی هستیم که این زنگ خطر بسیار جدی را برای ما به صدا درآورده است.

هم‌چنین کارشناسان متوجه افزایش تعداد ابتلای کودکان به فشار خون و کلسترول بالا در عصر حاضر شده‌اند.گانس معتقد است: شاید این اولین نسلی باشد که عمر طولانی‌تر از پدران خود نداشته باشد. تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه بریستول در بریتانیا نشان می‌دهد که مصرف این غذاها باعث می‌شوند سلول‌های بدن در نهایت تبدیل به سلول‌های چربی شوند و کودکان با وزن نرمال را به کودکان دارای اضافه وزن تبدیل می‌کند.گانس در این باره گفت: پیام این تحقیقات مصرف مواد شیرین و انواع مختلفی از قندهاست. ما بیش از گذشته در حال مصرف این مواد هستیم که بسیار بیش‌تر از نیاز بدن به ما کالری می‌دهند. نتیجه این موضوع اضافه وزن خواهد بود.

  • حامد عبیری

آزمایش خون - mahu.blogfa.com

در قسمت اول این مطلب به تفسیر نتایج گلوکز و چربی های خون در آزمایشات خونی پرداختیم، در ادامه، دیگر فاکتورها مورد بررسی قرار می گیرد.

اسید اوریک:

اسیداوریک، محصول نهایی متابولیسم پورین ها در بدن است. پورین ها موادی هستند که به طور عمده در محصولات گوشتی وجود دارند. میزان بالای این ماده در رژیم پُر پروتئین، نقرس و عفونت مشاهده می شود و سطح پایین آن نشان دهنده ی رژیم کم پروتئین و کم مولیبدنیوم(عنصر یافت شده در ترکیبات حیوانی) است. میزان نرمال آن در زنان بین 2 تا 7 میلی گرم در دسی لیتر و در مردان بین2 تا 5/8 میلی گرم در دسی لیتر است، البته در بسیاری از آزمایشات به جای بیان اسیداوریک، از blood urea که یا B.U.N یا B.U نشان داده می شود، استفاده می کنند. در این صورت مقادیر نرمال متفاوت خواهند بود و باید حدود 10 تا 50 میلی گرم در دسی لیتر باشد.

  • حامد عبیری

phobia - mahu.blogfa.com

همه ما کم و بیش کلمه فوبی را شنیده ایم و تا حدودی نیز با معنای آن آشنا هستیم.فوبی در لغت به معنای نفرت و ترس بیمارگونه است.از لحاظ علمی، فوبی به ترس مفرط و غیرمنطقی از شیء یا موقعیت و شرایط خاص و معینی اطلاق می شود که در کارکردهای معمول شخصی و اجتماعی فرد تداخل ایجاد کند.بیمار مبتلا به این اختلال به غیرمنطقی بودن ترس خود ، آگاه است ولی در عین حال قادر به مقابله با آن نیز نیست. این ترس به حدی نافذ است که باعث اجتناب فرد از موقعیت های هراس آور می شود یا حداقل به سختی می تواند موقعیت مذکور را تحمل کند و در صورت مواجهه نیز اضطراب فراوانی در او ایجاد می کند.فرد مبتلا به فوبی ممکن است حتی از تصور قرار گرفتن در موقعیت خاص هراس آور یا تصور نتایج ناشی از مواجهه با موقعیت هراس آور نیز دچار اضطراب شود. مثلاً فردی که از ارتفاع می ترسد، ممکن است از تصور سرگیجه ناشی از قرار گرفتن در ارتفاع نیز دچار اضطراب شود.

  • حامد عبیری

کم خونی - mahu.blogfa.com

کم‌خونی هنگامی رخ می‌دهد که تعداد سلول‌های سرخ بیش از حد کم شده یا این که مقدار پروتئین هموگلوبین که حامل اکسیژن است در این سلول‌ها کم می‌شود.این امر به این معنا ست که خون شما به مقدار اکسیژن به همه بخش‌های بدن منتقل نمی‌کند. برخی از انواع کم‌خونی قابل‌پیشگیری هستند؛ این توصیه‌ها می‌تواند به شما در پیشگیری از کمخونی کمک کند:

  •  به مقدار کافی غذاهای غنی از آهن مانند سبزیجات برگ‌دار و سبزرنگ، گوشت قرمز لخم، عدس، لوبیا و سایر غلات و نان‌های غنی‌شده از آهن بخورید.
  •  غذاها و نوشیدنی‌های غنی از ویتامین C بخورید.
  •  از نوشیدن چای یا قهوه به همراه غذا خودداری کنید، زیرا این نوشیدنی‌ها بر جذب آهن اثر می‌گذارند.
  •  به مقدار کافی ویتامین B12 و اسید فولیک با رژیم غذایی‌‌تان دریافت کنید.
  • حامد عبیری

سندرم روده تحریک پذیر - mahu.blogfa.com

سندروم روده تحریک پذیر حالتی است که در آن حرکات غیر ارادی روده ها کم یا زیاد شده و نظم طبیعی خود را از دست می دهد. این حالت با استرس روحی شدیدتر می شود و سبب بروز دلدرد و علائم گوارشی دیگر می شود.نامهای دیگر این سندرم عبارتند از کولیت عصبی، کولیت فانکشنال، کولیت موکوسی و آی بی اس IBS می باشد.

حدود 10 تا 15 درصد مردم جامعه دچار این سندرم می باشند.

  • حامد عبیری

سکته - mahu.blogfa.com

دانشمندان ده مشکل سلامت کلیدی را کشف کردند که تقریبا عامل اصلی همه سکته‌ها را تشکیل می‌دهند.

فشار خون بالا، سیگار کشیدن، چاقی شکمی، رژیم غذایی ناسالم، کمبود تحرک بدنی، مقادیر بالای کلسترول‌های بد، دیابت، نوشیدن مشروبات الکلی، استرس، افسردگی و ناهنجاری‌های قلبی عامل 90 درصد تمام سکته‌ها هستند.

  • حامد عبیری

افسردگی پس از زایمان - mahu.blogfa.com

دانشمندان معتقدند که به دلیل بروز افسردگی بعد از زایمان در مادران پی بردند و به این ترتیب امیدها برای درمان این نوع افسردگی افزایش پیدا کرد.

تقریبا سه چهارم مادران جدید بلافاصله بعد از تولد فرزندشان دچار ناراحتی، تغییر حالت، ناامیدی و از دست دادن اشتها می‌شوند. در یک دهم از مادران این حالت ادامه پید می‌کند که از آن به عنوان افسردگی بعد از زایمان یاد می‌شود.کاهش شدید مقادیر استروژن بعد از تولد به همراه انتشار یک آنزیم در مغز که مانع فعالیت‌ مواد شیمیایی مسوول احساسات خوب در بدن است در بروز این پدیده موثر هستند.

  • حامد عبیری

چای و قهوه - mahu.blogfa.com

تحقیقات جدید نشان می‌دهد نوشیدن مرتب چای و قهوه می‌تواند به میزان بسیار زیادی از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری کند.

محققان متوجه شدند که مصرف متوسط هر دو نوشیدنی خطر مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی را حداقل تا یک پنجم کاهش می‌دهد.در عین حال این نوشیدنی‌ها خطر ابتلا به دیگر بیماری‌ها مانند سکته را افزایش نمی‌دهند.

دکتر یون ون درشو استاد بیماری‌های مزمن از دانشگاه پزشکی اوترچ در هلند در این باره گفت: تحقیقات ما نشان می‌دهد چای و قهوه بدون آن‌که خطر ابتلا به دیگر بیماری‌ها مانند سکته و مانند آن را کاهش دهند می‌توانند فواید زیادی برای بدن به همراه داشته باشند.

  • حامد عبیری

چاقی - mahu.blogfa.com

چاقی یک بیماری مزمن است و مثل هر بیماری مزمن دیگری درمان آن نیاز به زمان دارد.

هرگز در درمان چاقی خود از دارو استفاده نکنید، چرا که دارو غذا نیست و در هر حال دارای عوارضی است. ضمنا در درمان چاقی خود هیچ‌گاه عجله نداشته باشید. یادتان باشد که رژیم غذایی با کاهش وزن تدریجی علاوه بر اینکه قابل تحمل‌تر است، عوارضی نداشته، تقریباً غیرقابل بازگشت است.

چاقی با بسیاری از بیماری‌ها چه مستقیم و چه غیرمستقیم ارتباط دارد مانند: هیپرتانسیون (افزایش فشار خون)، آترواسکلروز (سخت‌شدن جداره رگ‌ها)، بیماری‌های کبدی و صفراوی (بیشتر سنگ کیسه صفرا)، آرتریت‌ها از جمله آرتروز (استخوان‌های هر شخص برای وزن سلامت او طراحی شده است)، اختلالات تنفسی، نقرس، واریس، نازایی، مسمومیت حاملگی، هیرسوتیسم (پرمویی‌زنان)، چربی بالای خون، فتق و از همه مهم‌تر احساس محرومیت اجتماعی و حقارت (البته در چاقی‌های شدید).

  • حامد عبیری

کلسترول خوب و بد - mahu.blogfa.com

تحقیقات جدید محققان نشانگر آن است که میزان بالای کلسترول لیپوپروتئین که با نام کلسترول خوب شناخته می‌شود، می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و سکته‌های قلبی شود.

به گزارش رویترز، در حالی که پیش‌تر نتیجه تحقیقات انجام گرفته حکایت از آن داشت که پایین آمدن میزان کلسترول خوب در خون می‌تواند به کاهش خطر ابتلای افراد به سرطان منجر شود تحقیقات اخیر عکس این مسئله را اثبات کرده و بیانگر آن است که اتفاقا بالا رفتن میزان کلسترول خوب در خون می‌تواند باعث کاهش احتمال ابتلای افراد به سرطان شود.

این تحقیقات اخیر نیز توسط تیمی از محققانی که پیشتر مضر بودن کلسترول خوب خون برای سرطان را اثبات کرده بودند انجام گرفته است.

  • حامد عبیری