16 توصیه مهم به سوگواران حسینی
پنجشنبه, ۳ دی ۱۳۸۸، ۰۹:۲۵ ق.ظ

16 توصیه وزارت بهداشت به سوگواران اباعبدالله الحسین (ع) و گردانندگان هیأت های مذهبی
با فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری مراسم مذهبی و عزاداری در مساجد و تکایا و توزیع غذاهای نذری در این ایام، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی،توصیه هایی را متناسب با این ایام خطاب به مردم کشورمان بیان کرده که خواندنش را به شما توصیه می کنیم.با توجه به اینکه احتمال بروز بیماری های مرتبط به غذا (به ویژه بیماری های عفونی روده ای) در مکان هایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می کنند،بیشتر است؛ در صورت رعایت نکردن ضوابط بهداشتی،مسمویت های غذایی نیز دراین اماکن پخش خواهد شد. برای پیشگیری از این مشکل رعایت نکات بهداشتی زیر الزامی است.
1- هر گونه پخت و پز باید در مکان هایی که دارای شرایط بهداشتی است؛انجام شود.
2- کلیه افراد درگیر در توزیع آب،چای و غذا باید قبلاً نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی (که به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می گیرد) اقدام کنند و بهداشت فردی مانند شستشوی دست ها قبل از طبح غذا را رعایت کنند.
3- برای آب شرب، حتماً از آب آشامیدنی سالم و تصفیه شده استفاده شود.
4- مواد غذایی اولیه برای تهیه غذا،حتماً سالم بوده و ترجیحاً دارای بسته بندی مجاز باشند.
5- برای تهیه غذا از فرآورده های دامی با کشتار مجاز یا بسته بندی شده مورد تأیید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی استفاده شود.
6- از نمک های بسته بندی یددار و تصفیه شده در تهیه و پخت غذا استفاده شود.
7- در صورت مصرف سبزی یا سالاد، نسبت به شستشوی بهداشتی آنها هم با محلول ضدعفونی کننده و هم با مایع ظرف شویی اقدام شود.
8- در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف در توزیع مواد غذایی گرم،از ظروف فوم دار مخصوص استفاده شود.
9- توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم،با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد و از ورود لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.
10- ظروف مورد استفاده درتوزیع آب، چای و غذا، به طور مستمرشسته و گندزدایی شوند.
11- در هنگام توزیع غذا، افراد توزیع کننده از راه رفتن روی سفره ها خودداری کنند.
12- از قرار دادن غذای پخته شده برای مدت زمان طولانی (حداکثر دو ساعت) در دمای محیط خودداری شود و در صورت لزوم، مواد غذایی پخته شده در دمای زیر 40 درجه و یا بالای 60 درجه سانتی گراد نگهداری شوند.
13- از نگهداری مواد غذایی خام و پخته در مجاورت هم و در داخل یک یخچال یا سردخانه خودداری شود.
14- ذبح و قربانی کردن احشام در جلوی دسته های عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد، باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد و ذبح به گونه ای صورت گیرد که خونابه آنها پخش نشود.
15- همچنین لازم است نسبت به جمع آوری زیرسیگاری ها و نصب تابلوهای ممنوعیت استعمال دخانیات، به منظور عدم استعمال آن در تکایا و حسینیه ها اقدام شود.
16- وسایل و تجهیزات مشترک از جمله چادر نماز، حوله و غیره به منظورجلوگیری از بیماری های واگیردار جمع آوری شوند.
- ۸۸/۱۰/۰۳
- ۴۵ نمایش