خواص ترب
ترب و تربچه
نحوه استفاده
خوراکی
نام علمی:
Raphanus sativus
گیاه شناسی
ترب گیاهی است یکساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می رسد
. برگهای آن پهن ،
ناصاف ، کرک دار و با بریدگیهای نامنظم می باشد . گلهای آن برنگ سفید ، زرد روشن ، آبی روشن و بنفش است که درانتهای شاخه ظاهر می شود .
بطور کلی دو نوع ترب وجود دارد :
-1 ترب سیاه که معمولا
در پائیز برداشت می شود
.
2- تربچه که
به رنگهای مختلف قرمز و وصورتی و بصورت های دراز و گرد وجود دارد.
خواص داروئی:
ترب از نظر طب قدیم ایران گرم و
خشک است و از زمانهای بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماریها بکار می رفته است .
1- ترب برای
دفع سنگهای صفراوی مفید است .
2- ترب در
بعضی از اشخاص تولید گاز و آروغ می کند و تخم آن گاز و نفخ را از بین می برد .
3- ترب برای
درمان نقرس و روماتیسم مفید است .
4- برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا کمک می کند .
5- آب برگ ترب
برای تقویت چشم مفید است
.
6- ترب برای
درمان یرقان مفید است
.
7- تخم ترب
درد را تسکین می دهد
.
8- در صورت
مسمومیت غذایی مقداری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار بدهید باعث استفراغ می
شود و معده را پاک می کند .
9- برای
مداوای زخم های بدن از ترب و عسل ضماد
تهیه کرده و روی زخم بگذارید .
-10 دم کرده ترب
ادرار آور است و برای درمان حبس البول بکار می رود .
11- تخم ترب
ادرار آور و قاعده آور است .
12- اگر دست
یا پای شما سرما زده است ترب را در آّب بجوشانید و بگذارید تا کمی سرد شود بطوریکه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در
روز در این جوشانده قرار دهید .
13- دم کرده
ریشه ترب تقویت کننده بدن است .
14- برای دفع
سنگ کیسه صفرا و سرفه های تشنج
آور از ترب بصورت زیر استفاده کنید :
در یک ترب بزرگ حفره ای ایجاد کرده و همچنین در ته آنهم
سوراخ ریزی بوجود آورید بطوریکه آّب قطره قطره از آن خارج
شود . سپس مقداری شکر در حفره ریخته و آنرا با آب پر
کنید و ترب را در دهانه شیشه یا استکانی قرار دهید که آب آن قطره
قطره از سوراخ ریز ته ترب خارج شده و در داخل شیشه یا استکان پر شود
. این آب را چند بار در روز بنوشید .
15- خوردن تخم
ترب ترشح شیر را زیاد می کند .
16- جوشانده
ترب برای درمان اسهال خونی مفید است .
17- تخم ترب
اشتها آور است.
18- برای از
بین بردن تب، تخم ترب را دم کرده و به بیمار بدهید .
-19 تخم ترب
بصورت ضماد برای ورم پستان در مادران شیرده استفاده می شود.
توضیحات:
اسراف در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است
منبع: کتب طب فارسی
- ۸۸/۱۰/۱۱
- ۳۶ نمایش