خواص ریحان
ریحان
نحوه استفاده:
در سبزیجات به کار می رود و در گاهی از اوقات به صورت دم کرده هم کاربرد دارد.
نام علمی:
Ocimum basilicum
گیاه شناسی
ریحان گیاهی است علفی یکساله و معطر که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر می رسد . برگهای آن بصورت متقابل بیضوی و نوک تیز با کناره های دندانه دار می باشد . گلهای آن معطر و کوچک به رنگهای سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده می شود .
تخم آن سیاه و ریز است . برگ ریحان و سرشاخه های جوان آن بمصرف تغذیه می رسد ریحان در ایران و افغانستان بطور خودرو می روید در اکثر نقاط دنیا کاشته می شود.
خواص داروئی:
چون ریحان بسیار معطر است بنابراین برای معطر ساختن غذاها
از آن استفاده می شود ریحان از لحاظ قدیم ایران کمی گرم و خشک است .
-1دم کرده برگ
ریحان اثر ضد تشنج دارد.
2- دم کرده
برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است .
3- خوردن
ریحان دستگاه هاضمه راتقویت می کند .
4- نوشیدن یک
فنجان دم کرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین می برد .
5- برگ ریحان
درمان کننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است کافی است که محل گزش حشرات
را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می کند.
6- جویدن برگ
ریحان برای زخم های دهان مفید است .
-7جوشانده ریحانتب بر است .
8- دم کرده
تخم ریحان مسکن است
.
9- اگر تخم
ریحان را بکوبید و با صمغ عربی مخلوط کنید داروی خوبی برای درمان اسهال است .
10- تخم ریحان
برای رفع دل درد مفید است .
11- برگ ریحان
اثر زیاد کننده شیر دارد و مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده کنند .
12- دم کرده
دانه ریحان برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه بکار می رود .
13- دم کرده
برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است .
14- برگ ریحان
را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .
15- اگر گلدان
ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می دهد و آنها داخل خانه
نخواهند شد
منبع : کتب طب سنتی
- ۸۸/۱۰/۱۱
- ۳۶ نمایش