مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

بیماری‎ها را بشناسیم

چهارشنبه, ۲۳ دی ۱۳۸۸، ۰۷:۳۶ ق.ظ
بیماری ها را بشناسیم

اختلالات کیسه صفرا

کیسه صفرا عضوی گلابی شکل است که در قسمت راست بدن و در زیرکبد قرار دارد؛ذخیره سازی و تغلیظ صفرای ترشح شده از کبد و تخلیه آن به دوازدهه در هنگام هضم غذا وظیفه کیسه صفرا به شمار می رود صفرادر هضم جذب چربی و ویتامین های محلول درچربی و مواد معدنی ازجمله کلسیم موثر است.
التهاب کیسه صفرا که علت اصلی سنگ کیسه صفرا است از جمله اختلالات کیسه صفرا می باشد .بروز سنگ های صفراوی در زنان بیش از مردان دیده می شود و افراد چاق و مسن مستعد ابتلا به آن هستند .
درد حاد یا متناوب در ناحیه شکم ،تولید گاز،سوءهاضمه ،احساس پری در شکم،تهوع ،اختلال دید و یبوست از شایع ترین علایم ایجاد سنگ کیسه صفراست.عوامل مختلفی در بروز این بیماری تاثیر دارند؛متخصصان مصرف کربو هیدرات های تصفیه شده و مصرف بیش ازحد غذاهای چرب را عامل اصلی بروزبیماری می دانند.
یبوست مزمن ،استرس،اختلالات ،رشد ستون فقرات، فشار های عضلانی و عوامل ارثی باعث پیشرفت بیماری می شود.
تغذیه مناسب نقش بسیار زیادی در درمان این بیماری دارد. بیمارباید ازغذاهای بدون چربی و سبک استفاده کند نوشیدن آب،آب میوه جات و سبزی جات نیز مفید است .مصرف مواد غذایی مختلفی ازجمله ماست ،پنیر،روغن زیتون برای این افراد مفید است .هم چنین فرد مبتلا باید از نوشیدن چای و قهوه ،استعمال دخانیات ،مصرف غذاهای چرب، کربوهیدرات تصفیه شده،مخصوصاً شکر،گوشت و تخم مرغ پرهیزکند.

هیپوتانسیون (کاهش فشارخون)

فشارخون برمبنای میلی متر جیوه و به وسیله دستگاه فشار خون سنجیده می شود میزان فشارخون طبیعی برای هر فرد مقدار معینی است.
هیپوتانسیون به کاهش فشارخون کمتر از میزان طبیعی گفته می شود و زمانی ایجاد می شود که توانایی قلب در پمپ کردن خون به داخل عروق کاهش می یابد .
هیپوتانسیون کاهش 40میلی متر جیوه کمتر از میزان فشار خون طبیعی است .
بی حالی ،رخوت ،خستگی و گیجی ،عرق سرد،کبودی زیر چشم از جمله علایم فشارخون پایین به شمار می رود. ممکن است فرد هنگام برخاستن دچارغش شود .طبق نظر متخصصان نوع تغذیه درکاهش فشارخون تاثیر زیادی دارد. مصرف مواد غذایی نامناسب باعث ایجاد اختلال در ساختار دیواره عروق می شود. خونریزی در دستگاه گوارش یا دستگاه ادراری درکاهش فشارخون موثر است .
تحقیقات نشان می دهد مصرف پروتیین، برخی ویتامین ها مانند ویتامین «ب»و «ث»درجلوگیری ازافت فشارخون موثر است.
مصرف میوه جاتی مانند آناناس ،انگور، پرتقال ،سیب و گلابی برای افراد مبتلامفید است .
پرهیز از نوشیدن چای وقهوه بیش از حد،مصرف ترشی جات ادویه جات ،مواد غذایی سرخ شده و استعمال دخانیات ضروری است .

وبا

"وبا"بیماری عفونی درگیرکننده روده هاست که اختلال التهابی حاد ایجاد می کند. عامل این بیماری که از طریق آب منتقل می شود نوعی باکتری است . این بیماری باعث کاهش آب بدن می شود و در صورتی که به موقع درمان نشود ممکن است منجر به مرگ فرد شود.
اسهال خفیف و به دنبال آن اسهال شدید و از دست دادن کنترل دفع مدفوع اولین علایم وبا است . فرد با دردهای کرامپی در ناحیه تحتانی شکم،مدفوع شل ،آبکی و قهوه ای متمایل به خاکستری توأم با تهوع و استفراغ مواجه خواهد بود. کاهش فشارخون و دمای بدن و افزایش ضربان قلب نیز ممکن است رخ دهد . در این شرایط آب از دست رفته بدن فرد مبتلا باید تامین شود در غیر این صورت بسیار خطرناک است .
همان طور که گفته شد عامل این بیماری باکتری است که از طریق آب قابل انتقال است . شیوه و نوع تغذیه در بروز این بیماری تاثیردارد . عدم رعایت بهداشت مخصوصاً در سفرهای تابستانی عامل اصلی بروز آن به شمار می رود .
فرد مبتلا باید مایعات بنوشد گاهی در صورت کاهش آب بدن بیمار،استفاده از سرم به صورت وریدی لازم است .
مصرف برخی از مواد غذایی مانند: نعناع ،سرکه ،پیاز، کدو ،لیمو و فلفل سبز مفید است .
جهت جلوگیری از بروز بیماری رعایت بهداشت فردی و عمومی وضد عفونی نمودن میوه و سبزی جات قبل از مصرف، ضروری است .

توجه

- تابهبودی کامل باید از مصرف غذاهای سفت پرهیز شود .
- ازنوشیدن آبی که به سلامت آن مطمئن نیستید اجتناب نمایید.

التهاب دهان

این بیماری که در اثرالتهاب غشای موکوسی پوشش دهان و به دلیل عفونت ایجاد می شود، دردناک بوده و مشکلات زیادی را مخصوصاً هنگام غذا خوردن برای فرد ایجاد می کند. فرد مبتلا با افزایش ترشح بزاق تحریک پذیری و قرمزی دهان کاهش اشتها، استفراغ پس از صرف غذا ،تب خفیف ،یبوست و اشکال در تنفس مواجه خواهد بود .
عدم رعایت بهداشت، تغذیه نامناسب عفونت و سوءهاضمه در بروز این بیماری موثرند. قبل از هر اقدام دیگری ،فرد باید به رعایت بهداشت دهان و دندان ها توجه داشته باشد.
شستشوی منظم دهان و دندان ها و مسواک زدن صحیح امری ضروری به شمار می رود .
مصرف ویتامین های «ب»کمپلکس و«ث»بسیارمفید است . در مقابل پرهیز از مصرف ترشی جات ،شیرینی جات، گوشت ،مواد غذایی تصفیه شده و نوشیدن چای و قهوه لازم است.
  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی