وقتی سر دلتان میسوزد
چهارشنبه, ۲۳ دی ۱۳۸۸، ۰۷:۴۰ ق.ظ

رفلاکس به بیماری ای اطلاق می شود که در آن دریچه تحتانی معده به دلایل مختلفی از جمله مصرف مواد غذایی چرب ،چاقی مرکزی ،تغییرات هورمونی و ...عملکرد طبیعی خود را از دست می دهد.بنابراین غذا از معده به مری بر می گردد و موجب التهاب مری می شود.شاید بارها در ناحیه سینه خود سوزش و درد احساس کرده باشید. این سوزش و درد ممکن است ناشی از برگشت محتویات اسیدی معده به مری (رفلاکس)باشد ؛این مشکل در آقایان شیوع بیشتری دارد.
افراد مبتلا به رفلاکس با سوزش سر دل ،آروغ فراوان ،احساس مایع شور مزه که به دهان برگشت می کند وبلع مشکل مواجه اند. علایم ممکن است با خوردن،خم شدن و یادرازکشیدن تشدید شود.اضافه وزن و چاقی یکی از دلایل اصلی برگشت محتویات معده به مری است که موجب فشار بر روی دستگاه گوارش فوقانی و معده می شود.این بیماری در آقایان سالمند شایعتراست شاید به این دلیل که معمولاً با افزایش سن وزن بالا می رود و آقایان معمولاً با افزایش قطرشکم خود مواجه می شوند.
افراد مبتلا به رفلاکس باید تحت مراقبت های تغذیه ای قرار گیرند؛درمان جهت جلوگیری از بازگشت به مری ،درد،تحریک پذیری ،التهاب مخاط مری،کاهش ضایعات یا اسیدیته شیره معده ضروری است.
ـ کاهش وزن اضافه بدن مخصوصاً چربی اطراف شکم در کاهش فشار روی معده و جلوگیری از رفلاکس تأثیر دارد.
ـ پرهیز از مصرف ادویه جات و مواد غذایی اسیدی مانند مرکبات و نوشیدن قهوه به مقدار زیاد در جلوگیری از بروز این بیماری و یا تشدید آن مؤثر است.
ـ دراز کشیدن بعد از صرف غذا (مخصوصاً مصرف غذاهای چرب و حجیم)موجب بروز این بیماری می شود. هم چنین طاق بازخوابیدن نیز در ایجاد رفلاکس تأثیر دارد؛ چون مایعات داخل معده به راحتی به عقب برمی گردد. لذا سعی کنید به گونه ای دراز بکشید که سرتان بالاتر از بدنتان قرار گیرد.
ـ ازاستعمال سیگارخودداری شود.
ـ تادو الی سه ساعت بعد از صرف غذا نخوابید.
ـ از مصرف برخی از مواد غذایی مانند شکلات ،نعناع و کافئین پرهیزکنید؛چه موجب تشدید علایم می شود.
- ۸۸/۱۰/۲۳
- ۳۰ نمایش