کافئین موجود در قهوه،شدت علائم کبدی هپاتیت C را کاهش میدهد
کافئین موجود در قهوه، شدت تصلب بافتهای کبدی را در بیماران با نوع مزمن ویروس هپاتیت C کاهش می دهد.
به گزارش سایت پزشکان بدون مرز ، مرکز ملی سلامت آمریکا ۱۷۷ بیمار ۵۱ ساله را که روزانه کافئین در غذا و خوراکیهایشان مصرف می کردند برای دو سال با هدف تعین اثر کافئین قهوه مورد بررسی قرار دادند و یافتهها حاکی از آن بود که افرادی که بیش از ۳۰۸ میلی گرم کافئین در قهوه هر روز مصرف می کردند تصلب بافتهای کبدی کمتری نسبت به بقیه داشتند و به ازای هر ۶۷ میلی گرم افزایش در مصرف کافئین حدود نصف فنجان قهوه ۱۴ درصد کاهش در پیشرفت تصلب بافتها در بیماران هپاتیت C دیده شد.
محققان معتقدند مصرف روزانه کافئین معادل ۲،۲۵ فنجان قهوه به طور منظم مفید می باشد.
گفتنی است، ورم انساج لیفی مرحله دوم بیماری کبد است که در این بیماری فعالیت کبد به علت تجمع بافتهای لیفی کاهش می یابد.
گفتنی است: دیگر منابع کافئین نظیر نوشیدنی ها مثل چای و قرص های کافئین دار این فواید مفید را ندارد.
امروزه هپاتیت C شایع ترین علت اختلال مزمن کبد به شمار می رود و تعداد وسیعی از بیمارانی که دچار علائم مذکور هستند، به نوعی حامل این ویروس به شمار می روند.وجود ورم در هریک از اندام ها، خصوصاً پاها و دور چشم یک علامت هشدار دهنده اختلال کبدی است .اگر به مدت بیش از دو ماه دچار علائمی از قبیل خواب آلودگی، بی حالی، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، خونریزی و زردی شدید باید از لحاظ سلامت کبد مورد بررسی قرار بگیرید.
اگر فردی جزو یکی از گروه های پر خطر، معتادان تزریقی، کادر پزشکی، بیماران دیالیزی و یا افرادی که دائماً نیاز به انتقال خون دارند باشد ،حین مواجه با ورم اندام ها باید در نخستین فرصت برای بررسی وجود ویروس هپاتیت C مورد آزمایش قرار گیرند.تب خفیف، احساس تنفر نسبت به سیگار در افراد سیگاری و سردرد مقطعی را نشانه وجود هپاتیت ویروسی است .لازم به ذکر است به دلیلی که هنوز برای پزشکان شناخته نشده، ویروس هپاتیت C با سرعتی معادل دو برابر هپاتیت B در حال گسترش بوده و این در حالی است که درمان این بیماری به مراتب سخت تر از عفونت با ویروس هپاتیت B است.
- ۸۸/۱۰/۲۴
- ۳۱ نمایش