آنتیبیوتیک را همراه با شیر نخورید!

پروین اسکندری در گفتگو با ایسنا، با بیان این که بهتر است داروهای خوراکی جامد همراه با یک لیوان آب مصرف شوند، اظهار کرد: ممکن است پزشک تجویزکننده، دستورهای دیگری نیز ارائه کند. به عنوان مثال مصرف قرصهای آهن با آب مرکبات به دلیل وجود ویتامین «ث» موجب جذب بهتر آهن میشود.
وی با بیان اینکه مصرف همزمان دارو و مایعات داغ، موجب کاهش اثرات آنها خواهد شد، افزود: مصرف همزمان الکل و نوشابههای الکلی به همراه برخی داروها نظیر مترونیدازول، سفالوسپورین و برخی داروهای پایین آورنده قند خون موجب کاهش اثر داروها و ایجاد عوارض ناخواسته دارویی از قبیل تهوع، استفراغ، کرامپهای شکمی و سردرد خواهد شد.
این داروساز ادامه داد: مصرف همزمان نوشابههای الکلی به همراه داروهای آرامبخش و خوابآور موجب افزایش اثر تضعیفکننده سیستم اعصاب توسط این داروها میشود.
اسکندری مصرف همزمان چای یا قهوه به همراه برخی املاح نظیر آهن و کلسیم را عامل کاهش جذب این املاح برشمرد و تصریح کرد: از سوی دیگر مصرف چای یا قهوه با برخی داروها موجب افزایش اثر و در نتیجه افزایش عوارض جانبی آنها میشود.
وی یادآورشد: مصرف آب گریپفروت به طور همزمان با برخی داروها نظیر داروهای ضد چربی خون، آنتیهیستامینها، داروهای ضد صرع و ضد افسردگی میتواند عوارض جانبی خطرناکی به همراه داشته باشد.
سرپرست مرکز اطلاعرسانی داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار کرد: تداخل دارویی میتواند به صورت کاهش اثرات داروها یا افزایش اثر دارو و در نتیجه افزایش عوارض ناخواسته دارویی بروز کند.
اسکندری با بیان این مطلب که بهتر است به هنگام تحویل دارو از دکتر داروساز در داروخانه درخصوص مصرف همزمان داروها اطلاعات لازم کسب شود، افزود: در موارد دیگر داروهای مصرفی و احتمال تداخل آنها با داروهای تجویز شده نیز باید از پزشک یا داروساز اطلاعات لازم کسب شود.
- ۸۸/۱۰/۲۶
- ۳۱ نمایش