مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

گندزدایی آنی پوست با استفاده از پلاسما

سه شنبه, ۲۹ دی ۱۳۸۸، ۰۸:۵۹ ق.ظ

استفاده از پلاسمای با دمای پایین برای استریلیزه کردن ابزار و تجهیزات جراحی در عصر حاضر اقدامی رایج به شمار می‌آید. استفاده از این ماده به این سبب صورت می‌گیرد که پلاسما در سطوح اتمی عمل می‌کند و این قابلیت خیره‌کننده را دارد تا خود را به تمام سطوح برساند‌ حتی به سوراخ بسیار ریز سوزن‌ها.

از آن گذشته توانایی قابل توجه پلاسما برای ضدعفونی سازه به تولید عوامل فعال و بیولوژیکی باکتریایی باز می‌گردد که از آن جمله می‌توان به رادیکال‌های آزاد و نور ماورای بنفش اشاره کرد.

تحقیقات در زمینه این‌که چگونه و چرا این عوامل فعال بیولوژیکی تولید می‌شوند، دانشمندان را به طراحی و پیش ساخت 2 دستگاه مبتنی بر پلاسما رهنمون کرده است: یکی برای گندزدایی مؤثر پوست بدن در بیمارستان‌ها و اماکن عمومی‌‌، جایی که باکتری می‌تواند تهدید جدی برای سلامت به شمار آید و دیگری درمان سریع‌تر زخم‌های مزمن.

شاید دانستن این نکته جالب باشد که ضدعفونی شدن دست‌های یک جراح فرآیندی است که شامل 3 دقیقه مالیدن دست‌های آغشته به مواد شوینده به هم و 5 دقیقه شستن آنها با آب می‌شود که البته این فرآیند هر روز باید بارها تکرار شود گرچه این کار تبعات منفی نیز به همراه دارد. از جمله این پیامدها می‌توان به استرس‌های آلرژیکی اشاره کرد که پوست را بشدت تهدید می‌کنند.

از این‌رو فرآیند ضدعفونی کردن دست‌ها برای کارکنان بیمارستانی به کاری تقریبا عذاب‌آور تبدیل شده است. به طور متوسط در هر روز کاری، بین 60 تا 100 بار باید عمل گندزدایی پوست دست‌ها صورت گیرد که با در نظر گرفتن 3 تا 5 دقیقه برای انجام هر بار از این کار، می‌توان گفت بین 3 تا 5 ساعت از وقت کارکنان بیمارستان‌ها و بخصوص جراحان برای گندزدایی پوست دست‌ها صرف می‌شود!

محققان انستیتو ماکس پلانک آلمان با اشراف به این مساله، دستگاه مبتنی بر پلاسمایی ساخته‌اند که پوست افراد را بسرعت و بدون هیچ‌گونه خطری آن هم تنها در مدت چند ثانیه ضدعفونی می‌کند و در نهایت هر عضو بیمارستانی تنها حدود 10 دقیقه از روز خود را صرف ضدعفونی کردن پوست دست خود می‌کند.

دستگاه دوم نیز این امکان را برای پزشکان فراهم می‌کند تا زخم‌هایی که التیام آنها خیلی کند صورت می‌گیرد‌، بسرعت و با اطمینان خاطر بیشتری ترمیم یابد و در نتیجه بیمار خیلی زود می‌تواند محیط بیمارستان را ترک کند.

  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی