تاریخ پزشکی جهان (23 ژانویه - 3 بهمن)
در سال 1964 در چنین روزی، دکتر”جیمز هاردی” نخستین پیوند قلب از حیوان به انسان را در دانشگاه می.سی.سی.پی در آمریکا انجام داد. هادری، با پیوند قلب یک حیوان به انسان، راه پیوند قلب انسان به انسان را باز کرد.
نام دکتر هاردی که بسیاری از جراحان مشهور دنیا شاگرد او به حساب می آیند ، در تاریخ پزشکی با سه عنوان ثبت شده است . گذشته از آن که برای نخستین بار ایده پیوند قلب را او عملی کرد و در سال 1964 نخستین پیوند قلب حیوان به انسان به دست او صورت گرفت، یک سال پیش از آن، در سال 1963 نیز نخستین عمل پیوند ریه را به نام خود ثبت کرده بود و 23 سال بعد از آن هم در سال 1987 نخستین جراحی بود که پیوند هم زمان دو ریه بدون دستکاری قلب را با موفقیت انجام داد.اگر چه نخستین عمل پیوند قلب انسان به انسان، سه سال بعد از عمل دکتر هاردی، توسط پروفسور “برنارد”، جراح مشهور اهل آفریقای جنوبی انجام شد، اما در واقع همان سه سال قبل، دکتر هاردی آمادگی پیوند قلب انسان به انسان را داشت.
او و تیمش از سال 1955 روی این پروژه کار کرده بودند و تنها یک اتفاق باعث شد آنان نتوانند نتایج سال ها تحقیقات خود را عملی کنند. در 23 ژانویه 1964 زمانی که “بویدراش” 68 ساله داوطلب عمل پیوند قلب اورژانس شد، هیچ قلب انسانی در دسترس نبود و دکتر هاردی تصمیم گرفت از قلب شامپانزه هایی استفاده کند که مطالعاتش را روی آنها انجام داده بود. با این عمل، بوید راش، تنها توانست 90 دقیقه با قلب یک شامپانزه زندگی کند و همان روز جراحی فوت کرد.
دکتر هاردی، اما، از سال 1964 تا 1977 پیوند قلب گوسفند، بابون و شامپانزه را روی چهار بیمار دیگر که امیدی به زنده ماندن با قلب های خودشان نداشتند، آزمایش کرد و همه بیماران نهایتا ظرف سه تا چهار روز جان سپردند.تنها بیماری که توانست با قلب یک جاندار دیگر بیش از یک هفته زنده باشد، نوزادی بود که در سال 1984 قلب یک بابون را دریافت کرد و20 روز با آن زندگی کرد.
“جیمز هاردی”، سرانجام ، روز بیستم فوریه 2004 در سن 84 سالگی چشم از جهان فروبست.
شوئن لاین، نخستین کسی بود که از میکروسکوپ برای آزمایش معمول خون و ادرار استفاده کرد. وی نخستین کسی بود که واژه هموفیلی را به کار برد و “پورپورای هنوخ - شوئن لاین” را توصیف کرد. “پورپورای هنوخ - شوئن لاین” یک اختلال آلرژیک به صورت خونریزی ناگهانی داخل پوستی یا روده ای است. این اختلال ممکن است مفاصل (معمولا زانو، مچ پا، ران ، مچ دست و آرنج )، پوست ساق پا، ران، شکم، لوله گوارش و کلیه را درگیر نماید. این اختلال کودکان و بیشتر پسران (دو تا هشت ساله ) را مبتلا می کند.
شوئن لاین همچنین کاشف عامل بیماری قارچی “فاووس” (تریکو فیتون شوئن لاین) است. فاووس شکل شدید و مزمنی از کچلی پوست و موی سر است. این کچلی با پلاکهای قرمز پوسته دار شناخته می شود. در این نوع کچلی پوسته ها به صورت دلمه های خمیری شکل زرد رنگ یا متمایل به قهوه ای بر روی پوست سر و موها می چسبند. چنانچه دلمه ها برداشته شوند، بر روی سر فرورفتگی فنجانی شکل قرمز با قاعده مرطوب دیده می شود که “گوده فاویک” یا “اسکوچولا” نام دارد.
- ۸۸/۱۱/۰۳
- ۸۸ نمایش