خواص موز
موز
نحوه استفاده:
به صورت خوراکی مصرف می شود.
نام علمی:
Musa sapientum
گیاه شناسی:
موز گیاهی است علفی که مانند درختچه است . برگهای آن
بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا 2 متر می رسد . گلهای آن مجتمع و
بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن به رنگ
زرد در می آید .
موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان کشت می شده است .
در سال 1482
پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا کردند و به جزائر
قناری بردند و سپس به وسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به
نواحی قاره آمریکا برده شد و اکنون موز در تمام مناطق
گرمسیر دنیا کشت می شود
.
موز را هنگامیکه هنوز سبز است از درخت می چینند و به
مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .
موز انواع مختلف دارد یک نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن
هم خیلی ریز است که مزه شیرینی دارد .
در کشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با
برنج و لوبیا می خورند در کشورهای آمریکای لاتین موز را
ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک می کنند.
هنگامیکه موز انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است .
در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نوراپی
تفرین ، دوپامین و کاته چولامین وجود دارد .
خواص داروئی:
موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و
تر است و
خون را غلیظ می کند . موز انرژی زیادی دارد و چون نرم هست غذای خوبی برای
کودکان و اشخاص مسن می باشد.
1- به دلیل
داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد.
2- موز ملین
بوده و همچنین درمان اسهال و اسهال خونی است.
3- موز خونساز
است بنابراین اشخاص لاغر و کم خون حتما باید موز بخورند.
4- موز تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
5- موز درمان
زخم معده و روده می باشد.
6- گرد موز
همچنین داروی خوبی برای پائین آوردن کلسترول است.
7- شیره گلهای
موز درمان کننده اسهال خونی است.
8- جوشانده
موز اثر قطع خونریزی دارد.
9- پماد برگ
درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است.
10- ریشه موز
دفع کننده کرم معده است.
11- موز نفاخ
است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می کند برای رفع
این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
12- موز تاثیر
خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
13- برای
درمان ضعف
بدن موز را با عسل
بخورید.
توضیحات:
موز بعلت دارا بودن قند زیاد برای
مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط کنند.
منبع : کتب طب سنتی
- ۸۸/۱۱/۱۰
- ۲۵ نمایش