خواص اسفناج
اسفناج
نحوه استفاده:
خوراکی
نام علمی:
Spinacia oleracea
گیاه شناسی:
اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت . بطوریکه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت می شده است . کشت اسفناج در سال 1806 در آمریکا شروع شد
.
اسفناج گیاهی است یکساله دارای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پهن و
نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد . اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است .
دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پائیزه و بهاره نامیده
می شود .
اسفناج بهاره در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است .
نوع پائیزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد و در پائیز کاشته می شود .
گلهای اسفناج برنگ
سبز کمرنگ می باشد
.
اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است کشت آن
امروز در تمام نقاط دنیا معمول است .
خواص داروئی:
برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد
و تر است و برخی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .
-1 برگ اسفناج
منبع غنی ویتامین
A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می باشد .
-2 بدن را قلیایی می کند .
3 - خنک کننده
است و برای پائین آوردن تب مفید است
.
-4 ورم روده کوچک
را رفع می کند .
5- برای ورم
ریه مفید است .
6- ملین است و
یبوست را برطرف می کند
.
7- برای لاغر
شدن و وزن کم کردن مفید است .
-8 اسفناج بدلیل
داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می کند .
این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن
می شود .
9- خوردن
اسفناج در رفع تشنگی موثر است .
10- برای از
بین بردن ورم و درد گلو مفید است .
-11 برای رفع
سرفه های خشک برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید .
-12آش اسفناج با
گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید
می باشد .
13- اگر آش
اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می کند .
-14 خوردن
اسفناج از سرطان جلوگیری می کند مخصوصا در افرادی که به مصرف سیگار دست دارند .
15- تحقیقات
دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ،حنجره و رحم موثر است .
16- اسفناج
کلسترول
خون را پائین می آورد .
17- بهترین
دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند .
18- اسفناج
مانند جارو روده بزرگ را تمیز می کند .
19- ترشحات
لوزالمعده را افزایش می دهد .
20- اسفناح
مفید برای تقویت اعصاب است .
21- اسفناج پخته
برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است .
22- روماتیسم
و نقرس را درمان می کند
.
23- برای زیاد
کردن شیر در مادران شیر ده موثر است .
-24 سابقا نوعی
شربت از اسفناج تهیه می شده که در معالجه خونریزیها و کم خونی از آن استفاده می کردند. .
-25 تخم اسفناج
ملین و خنک کننده است
.
26- تخم
اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است .
27- اسفناج
تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد .
-28 اسفناج چون
دارای کلروفیل است عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع را آسان می کند .
-29 اگر کسی
مبتلا به حبس البول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند با مخلوط نصف
فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان کند . با همان مقدار روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کرده و به او بدهید .
منبع : کتب طب سنتی
- ۸۸/۱۱/۱۳
- ۲۲ نمایش