مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

خواص ماکارونی

سه شنبه, ۱۳ بهمن ۱۳۸۸، ۱۱:۵۲ ق.ظ

ارزش غذایی ماکارونی

فرآورده های ماکارونی ، فرآورده هایی مانند اسپاگتی، ماکارونی، ورمیشل، نودل و لازانیا را در برمی گیرد علاوه بر این انواع مختلف دیگری بر حسب فرهنگ غذایی وجود دارد .

تحقیقات تاریخی به طور دقیق منشاء اصلی ماکارونی را مشخص نمی کند در واقع احتمالاً تهیه و مصرف ماکارونی پیش از نان بوده است .
مدارک تاریخی پیدایش ماکارونی را به ارتروسک ها رومی ها، عرب ها، و چینی ها نسبت می دهند.
امروزه بیش از 600 نوع ماکارونی تولید می شود.

ارزش تغذیه‎ای :

ارزش تغذیه ای ماکارونی در اصل وابسته به آردی است که در تهیه ماکارونی از آن استفاده می شود این ماده ی غذایی غنی از نشاسته است در حالیکه میزان پروتئین آن حدود 8-7 برابر کمتر از میزان نشاسته ی آن است .
از نظر عناصر معدنی به خصوص آهن و روی، در مقایسه با غذاهای دیگر که منبع اصلی املاح معدنی و ویتامین ها هستند، در حد متوسطی است .
تجزیه ی اسیدهای آمینه ی ترکیبات پروتئینی ماکارونی در مقایسه با ترکیبات پروتئینی غذاهای دیگر ماند شیر (کازئین ) تخم مرغ و پروتئین سویا نشان می دهد که از نظر اسید آمینه ی ضروری لیزین در حد پایینی قرار دارد و به خاطر همین محدودیت اسید آمینه ای ، ارزش تغذیه ای آن کاهش می یابد بنابراین ارزش بیولوژیکی و میزان پروتئین ماکارونی در مقایسه با تخم مرغ و گوشت پایین تر است .
از طرفی این ارزش تغذیه، از مرحله ی خرید در مغازه تا پختن آن و قرار گرفتن روی میز غذا دست خوش تغییر می شود در بعضی از موارد، نزدیک به 20 درصد ترکیبات انرژی زای آن به هنگام پخت از دست می رود اما باید به خاطر داشته باشیم که ماکارونی هیچ گاه به تنهایی و بدون چاشنی خورده نمی شود.
ارزش انرژی زایی بالا به طور عمده از طریق قندها تامین می شود.
ارزش پروتئینی متوسط - میزان چربی کم یا خیلی کم - قابلیت هضم آسان - مواد زاید کم

ماکارونی همراه با چاشنی :

ماکارونی بر خلاف دیگر مواد غذایی سرشار ازکربوهیدرات ( مانند نان و بیسکویت ) ، هیچ گاه به تنهایی مصرف نمی شود و بیشتر با مواد غذایی که دارای پروتئین بالایی هستند مانندپنیر، گوشت، ماهی و .... مصرف می شود از این طریق ارزش بیولوژیکی آن نسبت به هر غذای دیگر به خاطر تکمیل شدن پروتئین آن و همچنین تامین اسید آمینه های ضروری افزایش می یابد.
70 گرم ماکارونی همراه با کمی سس گوجه فرنگی،10 درصد روغن زیتون و 10 گرم پنیر رنده شده، غذایی را فراهم می کند که فاکتور پروتئینی آن به طور کامل بالاست همچنین از نظر سهم دریافت انرژی از سه نوع ماده ی غذایی انرژی زا ( پروتئین ها ، قندها و چربی ها ) دارای نسبت 57 درصد از قندها، 30 درصد از چربی ها و 13 درصد از پروتئین ها ست که این نسبت از نظر متخصصان تغذیه بهترین نسبت دریافت انرژی از مواد غذایی است .
در مواردی که ماکارونی همراه با سس گوجه فرنگی پنیر استفاده شود، 30-25 درصد پروتئین و 40 درصد ویتامین
c روزانه ی مورد نیاز بدن را تامین می کند و در صورتی که ماکارونی همراه با سس گوشت مصرف شود، 40 درصد پروتئین و 30-25 درصد آهن روزانه ی مورد نیاز بدن را برآورده می سازد.

  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی