خواص سیر
سیر
نحوه استفاده:
خوراکی
نام علمی:
Allium sativum
گیاه شناسی:
سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع 40
سانتیمتر نیز می رسد
. قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از 5 تا 12 قطعه و
محصور در غشاهای نازک و ظریف به رنگ خاکستری مایل به سفید می
باشد . برگهای آن باریک و نواری شکل به رنگ سبز تیره و گلهای
آن کوچک و صورتی رنگ که به صورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می شود .
سیر وپیاز رابطه ای نزدیک با هم دارند که شاید بدلیل بوی
بد آنها می باشد
.
در مصر قدیم برای مومیائی مدرگان و خوش طعم کردن غذاها
بکار می رفته است .
هومر شعر باستان در نوشته های خود از
آن یاد برده است
.
مردم در اروپا و اسپانیا از قبل از میلاد مسیح آنرا می
شناختند و از آن استفاده می کردند .
بقراط پدر علم طب در نوشته های خود
از خواص آن یاد کرده و یکی دیگر از دانشمندان قدیم 61 خاصیت مختلف برای سیر قائل
شده است .
خواص داروئی:
سیر از نظر طب قدیم ایران گرم و
خشک است اسانس سیر که در اثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل می شود برای تغییر طعم غذا مصرف می شود .
1- سیر بادشکن
وضد عفونی کننده است
.
2- خوردن سیر
مصونیتبدن را در مقابل
بیماریها افزایش می دهد
.
3- سیر کرم کش
است .
4- سیر محرک و
تقویت کننده بدن است .
5- برای درد گلو می توانید یک حبه از سیر را رنده
کرده و یک قاشق مربا خوری آبلیمو به آن اضافه نمایید سپس میل کنید،
اگر این کار را چند بار انجام دهید برای درد گلو داروی
مفیدی می باشد.
6- سیر اثر خوبی در
معالجه سل دارد.
7- سیر خونرا رقیق می کند .
8- سیر اثر
خوبی در تنگی نفس دارد.
9- خوردن
مداوم سیر لقوه و رعشه را از بین می برد .
10- سیر چون
گرم و خشک است بنابراین رطوبت معدهرا از بین می برد و
دردهای مفاصل را خوب می کند.
11- سیر درمان
کننده دردهای مفاصل ، سیاتیک و نقرس می باشد .
12- سیر برای
تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است .
13- آنهائی که
قطره قطره ادرار می کنند باید حتما سیر بخورند تا بیماری آنها درمان شود .
14- سیر زخم
های ریه و دردمعده را از بین می برد .
15- سیر سنگ
های کلیه را شکسته و خارج می سازد .
16- سیر را با
زیره بپزید برای تقویت دندان مفید است .
17- مالیدن
سیر پخته به دندان ، درد دندان را تسکین می دهد .
18- سیر را
بسوزانید وبا عسل مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید این ضماد برای رفعخون مدرگی زیر پلک چشم مفید است .
19- سیر برای
سرماخوردگی درمان خوبی است.
20- برای از
بین بردن میخچه کف پا از ضماد سیر استفاده کنید .
21- جهت رفع
دردهای رماتیمسی و عصبی ضماد سیر بسیار موثر است .
22- جهت ضد
عفونی کردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماریهای مربوطه از شربت سیر استفاده کنید :
مقدر 100 گرم سیر را با 200 گرم آب و 200 گرم شکر یا قند
مخلوط کرده و
آنرا بجوشانید تا له شود . مقدار مصرف برای این منظور سه
قاشق سوپخوری در روز است .
23- جدیدا در
یکی از بیمارستان های آمریکا برای ضدعفونی کردن فضای بیمارستان از سیر استفاده
میکنند .
24- پاستور
پزشک معروف فرانسوی آزمایشات زیادی روی سیر انجام داد و اثر باکتری کشی سیر را
تائید کرده است .
25- سیر ضد
انعقاد و لخته شدن خوناست .
-26 در شوروی سیر
به نام پنی سیلین معروف است و معمولا هنگامیکه آنفولانزا شیوع دارد،
مصرف آن بالا می رود درچندسال پیش که آنفلوانزا شیوع پیدا کرد مردم شوروی 500 تن سیر مصرف کردند .
27- خوردن سیر
سلولهای سرطانی را از بین می برد .
-28یکی از
دانشمندان آمریکایی که در دانشگاه فلوریدا روی مرض ایدز تحققی می کند معتقد است که
سیر روی مرض ایدز اثر مثبت دارد .
29- مصرف سیر
مقدار کلسترول خون را پائین می آورد . مقدار LDH را کاهش می دهد . مقدار مصرف سیر
برای این
منظور 30 گرم در روز است . جالب است که با مصرف سیر در
چند ماه اول مقدار کلسترول ممکن است بالا رود و این بدین
علت است که کلسترول از داخل نسوج خارج شده و داخلخون می شود که از آنجا دفع گردد بعد از اینکه کلسترول به حالت نرمال رسید
باید برای نگهداری آن روزی نصف سیر خام مصرف گردد.
30- چینی ها
قرن هاست که برای پائین آوردن فشار خون از سیر استفاده می کنند
مضرات:
سیر با آنکه خواص بسیاری دارد باید بحد اعتدال مصرف شود
زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد ، ضعف
نیروی جنسی ، ضعف چشم و عوارض بواسیر می شود . سیر برای آنهائیکه
اسهال دارند مضر است
.
آنهائیکه معده ضعیف دارند و بطور
کلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط کنند .
کسانیکه یبوست دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات
آن سیر را باید با آب و نمک پخته و کمی به آن روغن بادام یا
کره اضافه کنید تا مضر نباشد .
منبع : کتب طب سنتی
- ۸۸/۱۱/۱۴
- ۲۵ نمایش