هشدارسازمان جهانی بهداشت ؛چاقی در سطح جهانی اپیدمی شده است
سازمان جهانی بهداشت در گزارش جدیدی هشدار داد: چاقی در سطح جهانی به حد اپیدمی رسیده است.
تازهترین آمارهای منتشر شده از سوی این سازمان نشان میدهد؛ سالانه دست کم دو میلیون و 600 هزار نفر بر اثر چاقی یا اضافه وزن جان خود را از دست میدهند.
به گفته کارشناسان؛ چاقی که زمانی بیماری کشورهای ثروتمند و پردرآمد بود، امروزه در جوامع فقیر و کم درآمد نیز شایع شده است.
در گزارش این سازمان تاکید شده است که دولتها، شرکای بینالمللی، جوامع مدنی، سازمانهای غیردولتی و بخش خصوصی همگی نقش حیاتی در زمینه پیشگیری از چاقی و اضافه وزن ایفا میکنند.
به گفته متخصصان؛ چاقی در واقع به معنای تجمع بیش از حد یا غیرطبیعی چربی است که سلامت را تهدید میکند. شاخص توده بدنی معمولترین شاخص است که برای دستهبندی چاقی و اضافه وزن در افراد بالغ استفاده میشود.
طبق استانداردهای سازمان جهانی بهداشت، اگر شاخص توده بدنی برابر با 25 یا بیش از آن باشد، فرد دچار اضافه وزن و اگر برابر با 30 یا بیش از 30 باشد، فرد مبتلا به چاقی است.
آمارها حاکی است؛ یک میلیارد فرد بزرگسال در جهان دچار اضافه وزن هستند که در صورت عدم پیشگیری این رقم به بیش از یک میلیارد و 500 میلیون نفر تا سال 2015 افزایش خواهد یافت. به علاوه در حال حاضر بیش از 300 میلیون نفر مبتلا به چاقی هستند. همچنین در جهان 42 میلیون کودک زیر پنج سال گرفتار اضافه وزن هستند.
به گفته کارشناسان سازمان جهانی بهداشت؛ چاقی دوران کودکی یکی از مهمترین چالشهای بهداشت عمومی در قرن بیست و یکم است.
کودکان مبتلا به اضافه وزن، بزرگسالان چاق در آینده هستند و قطعا بیشتر به دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی در سنین پایینتر مبتلا میشوند که این به نوبه خود، خطر مرگ و میر زودهنگام و ناتواناییهای جسمی را تشدید میکند. به طور معمول، نرخ قربانیان چاقی در سراسر جهان بیشتر از قربانیان لاغری است.
در ادامه این گزارش آمده است: 65 درصد از جمعیت جهان در کشوری زندگی میکنند که چاقی و اضافه وزن بیش از لاغری، جان مردم را میگیرد و این کشورها شامل تمام کشورهای ثروتمند و بادرآمد متوسط میشوند.
- ۸۸/۱۲/۰۸
- ۲۱ نمایش