مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

تاریخ پزشکی جهان (4 مارس - 13 اسفند)

پنجشنبه, ۱۳ اسفند ۱۳۸۸، ۰۱:۳۱ ب.ظ

در چنین روزی در سال 1927 ایرا رمسن بیوشیمیدان آمریکایی و از کاشفان ساخارین درگذشت.

رمسن، ساخارین این ماده شیرین کننده مصنوعی را به همراه “کنستانتین فالبرگ” کشف کرد.کشف ساخارین ، نخستین شیرین کننده مصنوعی مدت ها قبل از آنکه مصرف آن به عنوان جایگزینی برای قند خوراکی معمولی رواج پیدا کند، در آزمایشگاه رمسن، روی داد. یکی از همکاران رمسن به نام فالبرگ در سال 1879 بر روی مساله ای کار می‎کرد که به عنوان برنامه پژوهشی نظری به او محول شده بود. فالبرگ، ضمن این کار، متوجه شد ماده ای که تهیه کرد و تصادفا بر روی دستش ریخته، طعم بسیار شیرینی دارد. درباره بی خطر بودن ساخارین و سیکامات بحث های فراوانی شده است.

ساخارین بیش از 81 سال مصرف می شد، بی آنکه اثر سوئی از آن مشاهده شود، اما در دهه  1970 به زیر سوال رفت، چون در موشهایی که مقادیر بسیار زیادی ساخارین مصرف کرده بودند، تومورهای مثانه پیدا شد. ارائه ارقام دقیق برای سنجش میزان شیرینی یک ماده کار دشواری است. بی تردید ساخارین شیرین ترین ماده ای است که شناخته شده است. در مصارف عادی، نسبت شیرین کنندگی آن به “سوکروز” در حدود 300 به 1 است. سیکلامات در حدود 30 بار شیرین تر از سوکروز است و شیرینی آسپارم تام تقریبا 200 برابر بیشتر.


همچنین در چنین روزی در سال 1991 یک ابزار پاک کردن شریان با نام “روتوبلاتور” توسط دکتر “موریس بوشبیندر” معرفی شد.
  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی