خواص درمانی آجیل
یکی از تنقلاتی که در ایام عید بسیار مصرف میشود آجیل است. در دید و بازدیدهای هر روزه، حتما مقدار قابل توجهی آجیل هم نوش جان میکنید. اما خوب است نکاتی در مورد آجیل و فواید آن هم بدانید.
مصرف آجیل به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل، برای حفظ سلامت قلب بسیار مفید است. در حقیقت مصرف گردو، بادام و سایر مغزها باعث کاهش کلسترول خون میشود و از آنجا که شرایط نگهداری و حمل این مواد به محل کار یا مدرسه نیز بسیار راحت است، میتوان به عنوان میانوعدهای مغذی نیز از آنها استفاده کرد.
مطالعات در این زمینه نشان میدهد در افرادی که از آجیل به عنوان یک رژیم غذایی برای سلامت قلب استفاده میکنند، میزان کلسترول مضر خون کاهش مییابد. خوب است بدانید بالا بودن میزان این نوع کلسترول در خون از دلایل اصلی بیماریهای قلبی است.
همچنین با مصرف مناسب این مغزها میتوان از ایجاد لختههای خونی جلوگیری و از بروز حملههای قلبی نیز پیشگیری کرد.
البته تمام این موارد به عنوان یک پیشنهاد مطرح شده و هنوز صددرصد ثابت نشدهاند.
آجیل، حافظ سلامت قلب
البته بسته به نوع آجیل، این موضوع فرق میکند؛ محققان بر این عقیدهاند که بیشتر انواع آجیل دارای مواد زیر هستند که موادی مفید برای سلامت قلب میباشند.
چربی غیراشباع: هنوز دلیل اصلی این مطلب مشخص نشده اما معلوم شده است که چربی مفید موجود در آجیل سطح کلسترول مضر خون را کاهش میدهد.
اسیدهای چرب امگا3: بسیاری از آجیلها دارای میزان خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. امگا3 از انواع مفید اسیدهای چرب است که به سلامت قلب کمک میکند. این اسیدهای چرب در مواد دیگری مانند گوشت بسیاری از ماهیها نیز یافت میشوند ولی آجیل یکی از بهترین منابع گیاهی آن است.
فیبر: همه انواع آجیل، میزان زیادی فیبر دارند که باعث کاهش میزان کلسترول میشود. همچنین موجب حس سیری در فرد شده و باعث میشود که کمتر غذا بخورد. مصرف فیبر در پیشگیری از دیابت نیز موثر است.
ویتامین E: البته محققان هنوز به این مطلب اطمینان ندارند ولی فکر میکنند که ویتامین E میتواند رشد و افزایش پلاک در شریانها را که موجب باریک شدن آنها و در نتیجه درد قفسه سینه و حملههای قلبی میشود را کنترل و متوقف کند.
مصرف آجیل به چه مقدار؟
آجیل شامل مقدار بسیار زیادی چربی است (حدود 80درصد آجیل را چربی تشکیل میدهد) و با وجود این که بیشتر این میزان چربی برای سلامتی مفید است اما باز هم مقدار زیادی کالری دارد. به این دلیل است که باید آجیل را در حد اعتدال مصرف کنیم. در حقیقت بهتر است آجیل را جایگزین بخشی از موادی بکنید که چربی اشباع دارند مانند گوشت قرمز، تخم مرغ و محصولات لبنی.
طبق نتایج ارائه شده توسط موسسه غذا و دارو(FDA)، مصرف روزانه 5/ 42 گرم از انواع آجیل مانند بادام، فندق، بادام زمینی، گردو و پسته میتواند خطر احتمال به بیماریهای قلبی را کاهش دهد. البته باز هم باید دقت کنید که مصرف آجیل باید بخشی از رژیم غذایی شما باشد. به این معنی که تصور نکنیم خوردن آجیل و کم نکردن مصرف چربیهای اشباع موجود در لبنیات و گوشت میتواند سلامت قلب شما را بیمه کند.
- ۸۸/۱۲/۲۰
- ۲۳ نمایش