خواص کنجد
گیاه شناسی
کنجد گیاهی است یکساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است . برگهای آن یبضی ، باریک و نوک تیز است . گلهای آن برنگ سفید و یا قرمز بطور تک تک در کناره برگ های قسمت انتهایی ساقه ظاهر می شود.
میوه این گیاه بصورت کپسول و محتوی دانه های کوچک و مسطح و بیضوی است که دانه کنجد
نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است .
وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است . در حال
حاضر چین بزرگترین تولید کننده کنجد در دنیا می باشد . هندوستان و حبشه از نظر
تولید بعد از چین قرار دارند . در ایران نیز مقدری کنجد تولید می شود که بیشتر آن
به مصرف تهیه روغن و حلوارده می رسد
خواص داروئی:
از نظر طب قدیم ایران کنجد گرم و تر است . کنجد بسیار مغذی است و در اکثر کشورهای
فقیر بعنوان جانشین گوشت بکار می رود .
1- برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است .
2- برای رفع قولنج کنجد را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید و بمقدار نصف وزن کنجد
، مغز بادام پوست کنده را بآن اضافه کنید آنها را پودر کنید و هر روز بمقدر یک
قاشق سوپخوری از آن بخورید .
3- کنجد گرفتگی صدا را از بین می برد .
4- نرم کننده معده و روده است .
5- کره کنجد که در کانادا بنام تاهیتی معروف است غذای خوبی برای رشد بچه هاست .
6- برگ کنجد را اگر به سر بمالید باعث رشد و سیاهی موی سر می شود .
7- کنجد فشار خون را کاهش می دهد .
8- کنجد ضد رماتیسم است.
9- برای رفع ناراحتی کیسه صفرا مفید است.
10- دم کرده برگ کنجد اسهال خونی را برطرف می کند .
11- روغن کنجد برای رفع تنگی نفس و سرفه خشک و زخم ریه مفید است .
12- روغن کنجد سوزش ادرار را رفع می کند .
13- از روغن کنجد بجای روغن زیتون در سالاد استفاده کنید .
توضیحات:
کنجد با همه خواصی که دارد برای معده ی ضعیف مناسب نیست زیرا ثقیل الهضم است . اینگونه اشخاص باید آنرا با عسل و سرکه بخورند .
- ۸۸/۱۲/۲۱
- ۲۶ نمایش