مصرف برخی از آنتیبیوتیکها مانع از بروز سرطان معده میشود
دانشمندان ژاپنی در یک تحقیق جدید دریافتهاند که با مصرف برخی از آنتیبیوتیکها میتوان مانع از بروز سرطان معده شد.
این پژوهشگران میگویند؛ میتوان با استفاده از آنتیبیوتیکها عفونتهای ناشی از میکروب هلیکوباکترپیلوری را ریشهکن کرد. این باکتری در واقع عامل بروز زخم معده است که در موارد شدیدتر حتی میتواند منجر به بروز سرطان معده شود.
در این تحقیق سیجی شیوتا و یوشیو یامائوکا از دانشگاه اویتا در ژاپن و کالج پزشکی بایلور در آمریکا، آنتیبیوتیکهایی را برای مقابله با سرطان معده در بیمارانی که در معرض خطر ابتلا به این سرطان بودند، تجویز کردند و سپس این بیماران را به مدت سه سال تحت مطالعه قرار دادند.
نتایج تحقیقات نشان داد: در بیمارانی که آنتیبیوتیک مصرف کرده بودند به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان معده کاهش پیدا کرد.
شایعترین نوع سرطان معده، سرطان غددی در معده است. سرطان معده را میتوان رشد بدون کنترل سلولهای بدخیم در معده دانست. سایر انواع سرطان معده که کمتر شایع هستند عبارت از لنفوما و سارکوما.
آمارها نشان میدهد که سرطان معده سالیانه باعث مرگ حدود یک میلیون نفر در سرتاسر جهان میشود.
طبق نتایج تحقیقات؛ شیوع این بیماری در مردان دو برابر زنان است و چهارمین سرطان شایع در جهان محسوب میشود.
مهمترین عوامل ابتلا به این سرطان شامل مصرف طولانی غلظت بالایی از نیتراتها درغذاهای دودی، خشک و نمک سود شده، عوامل خارجی که سبب رشد باکتریهای تبدیل کننده نیترات درمعده میشوند، غذای آلوده به باکتریها، عفونت حاصل از نوعی باکتری با نام هلیکوباکترپیلوری و یا عوامل داخلی که سبب رشد باکتریهای تبدیل کننده نیترات در معده میشوند مانند کاهش اسیدیته معده، جراحی معده درگذشته مثلا برداشتن قسمت انتهای معده، ابتلا به بیماریی که در خلال آن جدار معده دچار تحلیل میشود، تماسهای طولانی با داروهایی که ترشح اسید معده را میکاهند و همانطور که گفته شد، زخمهای معده و برخی پولیپها هستند.
- ۸۸/۱۲/۲۳
- ۲۷ نمایش