خواص گردو
گردو
گیاه
شناسی:
گردو درختی است زیبا و سایه افکن که
بعنوان درخت زینتی بکار می رود . این درخت در مناطق معتدل دنیا رشد و پرورش می
یابد .
گلهای نر و ماده روی یک پایه قرار دارند سنبله گلهای نر بصورت آویخته است ولی
گلهای ماده آن بوضع قائم روی شاخه قرار دارد .
میوه گردو ، گرد و در درون مغز قرار دارد و در فاصله های پدره های نازکی قرار
گرفته است . قشری که روی مغز گردو است سبز رنگ و کمی گوشتی می باشد
درخت گردو هنگامیکه به سن بیست سالگی می رسد شروع به میوه دادن می کند و بالاترین
باروری خود را در سنین پنجاه سالگی دارد .
از تمام قسمتهای درخت گردو استفاده طبی به عمل می آید .
خواص
داروئی:
گردو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است
روغن گردو که از قدیم برای پختن غذاها از آن استفاده می شد است روغنی است به رنگ
زرد روشن که دارای طعم مطبوع و ملایم است و باسانی تند (اکسیده ) می شود.
1- گردو خون ساز و تصفیه کننده خون است.
2- گردو درمان کننده بیماریهای ریوی است.
3- گردو مسکن دل پیچه است.
4- اگر از گردو و عسل مربا درست کنید برای اشخاص لاغر وتقویت و تحریک نیروی جنسی
مفید است.
5- مربای گردو ملین بوده و آپاندیس را تقویت می کند.
6- خوردن گردو از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند.
7- پوست درخت گردو و پوست سبز گردو قابض است.
8- خوردن گردو برای تقویت جنسی مفید است.
9- گردو را با انجیر و موز بخورید مقوی حواس و مغز است.
10- اگر پوست تاز گردو را به دندان و لثه بمالید لثه و دندان را تقویت می کند.
11- دم کرده برگ درخت گردو برای درمان ورم مفاصل مفید است.
12- 50 گرم برگ گردو را در یک لیتر آبجوش ریخته و بمدت چند دققیه بجوشانید این
جوشانده برای شست و شوی زخم ها و التیام انها بسیار مفید است .
13- دم کرده برگ درخت گردو برای درمان ترشحات زنانه و بیماری سل مفید است.
14- جوشانده برگ درخت گردو درمان کننده سر درد ، سرمازدگی و بیماریهای پوستی است .
15- شیره قسمت سبز میوه را اگر چند بار روی زگیل بمالید آنرا از بین می برد.
16- قسمت سبز و تازه میوه گردو را اگر با آب بجوشانید و موهای خود را با آن رنگ
کنید رنگ قهو ه ای به مو می دهد .
17- برگ تازه درخت گردو حشرات موذی مانند بید و ساس را از بین می برد.
18- اگر زن حامله روزی یک عدد گردو بخورد پس از زایمان پوست شکمش زیبایی خود را
حفظ خواهد کرد.
19- چون گردو دارای مس می باشد بنابراین به جذب آهن در بدن کمک می کند.
توضیحات:
گردو با داشتن مواد مغذی زیاد غذای بسیار خوبی است ولی نباید در خوردن آن اسراف کرد زیرا زیاده روی آن باعث ورم لوزه و زخم دهان می شود . مخصوصا گردو برای گرم مزاج ها خوب نیست و معمولا بهتر است اینگونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشویند و یا انار ترش و یا کمی سکنجبین یا سرکه بخورند . مغز گردو لطیف است و در اثر ماندن کهنه می شود ورنگ آن زرد یا قهو ه ای و طعمش تند می شود و باعث مسمومیت خواهد شد و نباید از آن استفاده شود .
- ۸۹/۰۱/۰۴
- ۲۷ نمایش