خواص گندم
گندم
گندم پر از املاح معدنی است. اگر طالب
کسب ویتامین های گوناگون هستید، به سراغ گندم بروید.حریره گندم با شکر و بادام
برای خونریزی سینه مفید است.گندم، جلوی سرطان روده را میگیرد.
ترکیبات
شیمیایی:
هر چند مواد متشکله گندم در انواع مختلف
فرق می کند، ولی بطور متوسط در صد قسمت گندم، مواد زیر دیده می شود:
- آب 13.65 درصد
- سلولز 2.53 درصد
- نشاسته و دکسترین 66.77 درصد
- مواد قندی 1.45 درصد
- مواد معطر 1.85 درصد
- مواد سفیده ای و گلوتن 12.58 درصد
- چربی 1.75 درصد
- ضمنا مقدار کافی املاح معدنی و ویتامین های گوناگون داشته و برای انسان غذای
نسبتا کاملی است. علاوه بر مصرف تغذیه ، گندم دارای اثر درمانی بسیار می باشد .
اگر آرد گندم بر روی پوست مالش دهید، التهاب و ورم آنرا از بین می بردو به همین
منظور، از قدیم گندم را در تسکین التهاب ، باد سرخ بکار می بردند و برای این منظور
با مقداری مواد ضد عفونی کننده همراه می نمودند تا میکرب آنرا نیز از بین ببرد .
در صنعت از آرد گندم نشاسته می گیرند.
ضماد سوخته ی گندم با موم و روغن جهت جلای رخسار بی نظیر است –
گندم چاق کننده و مقوی غرایز جنسی است و بین
غذاهایی که با گندم ساخته می شود، سمنو از همه قوی تر است، پخته گندم با شکر و
بادام به صورت حریره ، چنانکه کم کم خورده شود، درمان خونریزی سینه است.
ضماد پخته گندم با روغن زیتون جهت فروبردن ورمهای گرم و آب پیاز جهت ورمهای سرد
مفید است ، و با آب گشنیز جهت تحلیل ورمهای گرم و خنازیر و غدد مجرب است .
پخته گندم با سکنجبین جهت بثورات آبکی سودمند می باشد.
روغن گندم که از جوشاندن و پختن گندم در روغن زیتون بدست می آید. جهت رفع قوبا
(زخم های جلدی که منشاء عصبی دارد) مخصوصا قوبای اطفال و همچنین پاک شدن کک و مک و
معالجه کچلی و ریزش طبقات شاخی پوست مفید است .
جوشانده سبوس گندم درمان سرفه و زکام های سخت است . جوشانده ی سبوس گندم که با عسل
شیرین شده باشد، بعد از غذا یبوست هایی را که منشاء آنها تنبلی کبد و تحریکات روده
باشد درمان می کند. از سبوس گندم می توان نان سیاه هم تهیه کرد، ولی سنگین بوده
ترشی معده را زیاد می کند.
توضیحات:
مبتلایان به زخم معده -سرطان دستگاه
هاضمه و آپاندیس بایستی از سبوس گندم پرهیز نمایند.
- ۸۹/۰۱/۰۵
- ۴۲ نمایش