چگونه سبزی را بشوییم
چگونه سبزی را بشوییم
با توجه به اینکه سبزی آلوده یکی از شایعترین
عوامل انتقال بیماریهای میکروبی مثل وبا و اسهال است، در مواقعی که احتمال
آلودگی و بیماری وجود دارد، حتما سبزی را پس از انگلزدایی و ضدعفونی به طور کامل
بپزید و سپس مصرف کنید و از مصرف سبزیهای خام خودداری کنید.
به دلیل اهمیت شستشوی کامل سبزی توسط مصرف کنندگان، بهتر است برای حفظ سلامت خود و
خانواده تان هنگام شستشوی سبزی، کارهای زیر را به ترتیب انجام دهید:
پاکسازی:
ابتدا سبزیها را به خوبی پاک کنید. سپس برای از بین بردن گل و لای سبزی، آن را
با آب سالم بشویید.
انگلزدایی:
سبزیها را در یک ظرف بزرگ پُر از آب ریخته و به ازای هر لیتر آب، 3 تا 5 قطره
مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا تمام سبزیها در داخل کفاب
قرار بگیرند. سپس مدت 5 دقیقه سبزی ها را در کفاب نگه دارید تا تخم انگلها از
آنها جدا شوند.
بعدا سبزی انگل زدایی شده را از روی کفاب جمعآوری کرده و ظرف و سبزی را دوباره با
آب سالم شستشو دهید تا باقی مانده مایع ظرفشویی از آن جدا شود.
ضدعفونی:
برای ضدعفونی کردن و از بین بردن میکروبها، یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر
پرکلرین 70 درصد را در ظرف 5 لیتری پُر از آب بریزید. سپس سبزیها را برای مدت 5
تا 10 دقیقه در آن بریزید تا ضدعفونی شوند.
شستشو
و آبکشی:
سبزیهای ضدعفونی شده را از محلول پرکلرین بیرون آورده و چند بار با آب سالم
بشویید.
- ۸۹/۰۱/۰۵
- ۳۰ نمایش