محققین وسیله جدیدی ابداع کرده اند که امکان همزمان آنژیوپلاستی و آنژیوگرافی را فراهم می کند
یک شرکت تولید کننده لوازم پزشکی اعلام کرد مرحله آزمایش بالینی در خصوص وسیله ای پزشکی جدیدی را با موفقیت به پایان برد که درمان دارویی و سوند گذاری عروقی را با هم جمع می کند.
انسداد عروق قلب از مشکلات عمده ای است که بسیاری افراد با آن مواجه می شوند و در صورت عدم درمان صدمات جبران ناپذیری را بدنبال دارد.
هم اکنون پس از تشخیص وجود پلاک و گرفتگی عروق پزشک معمولا آنژیوپلاستی را توصیه می کند. آنچه آنژیوپلاستی را از آنژیوگرافی متمایز می سازد این است که اقدام اول منحصرا جنبه تشخیصی داشته و روش دوم به منظور درمان و رفع انسداد بکار می رود.
یک شرکت تولید کننده تجهیزات پزشکی ، سوند انسدادی جریان خونی ساخته است که به متخصصان عروق امکان می دهد که با این روش جدید و با استفاده از سوند عروقی، عوامل ضد برگشت انسداد یا داروها را مستقیماً وارد مناطق مورد نظر کنند.
آمار های به دست آمده از انجمن قلب امریکا نشان می دهد که بیش از ۳۵ میلیون امریکایی از بیماری های قلبی عروقی رنج می برند. هدف از ابداع این روش جدید، باز کردن مؤثر انسداد عروق و جلوگیری از انسداد مجدد آن است.
بیماری عروقی زمانی رخ می دهد که عروق به دلیل تجمع اسیدهای چرب و لخته های خونی دچار انسداد می شوند.
تمام روش های معمولی که به منظور باز کردن انسداد عروق مورد استفاده قرار می گیرند، باعث وارد آمدن آسیب به دیواره پوشش داخلی عروق خونی می شود و این آسیب ها موجب انتقال سلول های ماهیچه ای به درون حفره عروق خونی و در نتیجه بازگشت انسداد عروق می شود.
به طوری که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از بیمارانی که تحت عمل باز کردن انسداد عروق با شیوه های معمول قرار می گیرند، کم تر از ۶ ماه مجدداً دچار انسداد عروق می شوند. ولی روش جدید سوند گذاری احتمال برگشت انسداد عروقی را تا حد زیادی کاهش می دهد.
در آنژیوگرافی متخصص قلب اینترونشنال یک لوله باریک و بلند به نام کاتاتر را عمدتا از محل کشاله ران وارد به داخل رگ وارد میکند.
سر کاتاتر یا در قلب و یا در مدخل عروق تغذیهکننده قلب قرار داده شده و مایع خاصی برای شفاف سازی تصاویر از طریق آن تزریق میشود. تصاویر به دست آمده آنژیوگرام نامیده میشوند.
با عبور اشعه ایکس از بدن در مقادیر مختلف و جذب آن توسط بافتهای متفاوت تصویر تهیه شده و در کامپیوتر ذخیره و یا روی فیلم ظاهر میشوند.
این روش در زمانی کوتاه وضعیت عروق قلب را به خوبی نشان میدهد و بیمار و پزشک کاملا از این وضعیت آگاه میشوند و پزشک نوع درمان را با اطمینان بیشتری تعیین میکند.
مراحل اولیه هر دو روش مشابه است اما در آنژیوپلاستی پزشک کاتاتر را وارد رگ می کند تا به لخته مسدود کننده برسد.
این سیم بطور مکانیکی لخته را منهدم کرده آنگاه پزشک یک بالن کوچک را وارد رگ می کند تا ناحیه مسدود شده رگ را باز کند و سپس لوله مشبکی (اسنتنت) را در محل انسداد قرار می دهد تا بطور دائم رگ را باز نگه دارد و از باریک شدن مجدد آن در آینده جلوگیری کند.
در حال حاضر آنژیوپلاستی به عنوان یکی از موثرترین روشهای رفع انسداد عروق در مراکز درمانی مجهز مورد استفاده قرار می گیرد.
توصیه متخصصان قلب و عروق به افراد این است که با اتخاذ شیوه مناسب زندگی از وقوع این مشکلات جلوگیری کنند اما در صورت دچار شدن به آن هر چه سریع تر برای تشخیص و درمان به پزشک متخصص مراجعه کنند.
- ۸۹/۰۱/۰۹
- ۴۸ نمایش