استفاده از آب ومواد غذایی سالم، سلامت سفر را تضمین می کند
دکتر"سید ضیاءالدین مظهری" درگفت وگو با ایرنا از دیگر چالش های تغذیه ای سفر گفت و افزود:مواد غذایی با میزان شیرینی و شوری بیش از حد (مانند آجیل، چیپس، نوشابه های مختلف و دیگرمواد غذایی آماده) باعث ایجاد تشنگی می شود و به دلیل عدم دسترسی خانواده ها به آب سالم، مشکلاتی را در زمینه سلامت افراد ایجاد می کند.
وی سفر را مهمترین " عامل تغییر محیط نامید که این امرباعث می شود تا عوامل بیماری زا باتوجه به شرایط محیطی متفاوت، امکان تماس بیشتری با افراد پیدا کنند."
رییس سابق انجمن تغذیه ایران به مردم توصیه کرد: با توجه به عوامل بیماری زای طبیعی موجود درمحیط جدید ناشی از سفر ، مصرف مواد غذایی محلی به عقب بیفتد تا سیستم دفاعی بدن، خود را با شرایط محیطی وفق دهد.
مظهری تغییر روش تغذیه کودکان درسفر را به صورت نادرست خطرناک دانست گفت: کودکان بین یک تا شش سال در زمره گروهای در معرض خطرهستند که به دلیل عدم توجه والدین ودر برخی از موارد برای ساکت کردن کودک در ایام سفر و حتی در خانه از آجیل و مواد غذایی چرب و شور و بسیار شیرین استفاده می کنند.
وی در باره بیماران با فشار خون بالا چربی مسافرنیز گفت: چون در سفر مواد خوراکی شور و شیرین مانند آجیل، چیبس و بسیاری از غذاهای آماده استفاده می شود، در اکثر موارد بعد از تعطیلات این افراد دچار افزایش فشار خون معمول، و میزان جربی می شوند.
وی همچنین توصیه کرد: اینگونه بیماران به دلیل همراه نداشتن داروهای کنترل فشار، قندو چربی همواره به دلیل بهم خوردن رژیم غذایی سالم و عدم تنظیم داروهای فشارخون از نرم عادی خود خارج می شوند زیرا نوسانات زیادی را درمیزان قند و چربی خون متحمل می شوند.
وی همچنین توصیه کرد : ضمن سفر از حمل گوشت خام و تخم مرغ خام و فرآورده های لبنی با ماندگاری کوتاه مدت خودداری شود، زیرا این مواد سریعً فاسد می شوند.
رییس سابق انجمن تغذیه ایران همچنین ازمردم خواست : از خرید قوطی های کنسرو دارای برآمدگی، فرورفتگی ، نشتی یا دارای شکستگی در درپوش خودداری شود . اگر فرآورده ای ظاهر یا بوی ناخوشایندی داشت به هیچ عنوان آن را نچشید.
کارشناسان بهداشت نیز توصیه می کنند: طی سفر برای حمل مواد غذایی فاسدشدنی، از یخدان مناسب استفاده شود.
آنها می گویند: همیشه قبل از آماده کردن یا خوردن غذا دست ها با صابون شود. نوعی از اسهال میکروبی در سفر و به دلیل عدم رعایت بهداشت قابل انتقال است.
به گفته این کارشناسان، علائم و نشانه های برخی از مسمومیت های غذایی با تاخیر ظاهر می شود، یعنی ممکن است 12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذای آلوده علائم در فرد مسموم بروز کند، علائم و نشانه های این مسمومیت ها شامل سردرد، تب، خستگی، تهوع و استفراغ، اسهال آبکی شدید، کم شدن آب بدن، ضعف و شکم درد است.
- ۸۹/۰۱/۱۰
- ۲۶ نمایش
سلام
وبلاگ خوبی دارید
لینک شما با در لینکستان زیر قرار گرفت.
لطفا شما هم لینک لینکستان زیر را در وبلاگ خود قرار دهید.
www.link.lahijsoft.net