گروه وسیعی از مبتلایان به آلزایمر، به افسردگی نیز مبتلا میشوند
دانشمندان اعلام کردند حدود پنجاه و دو درصد از مبتلایان به آلزایمر داروهای مهارکننده آنزیم استیل کولین استراز مصرف میکنند ولی نزدیک به سی درصد آنان، ضد افسردگی نیز میخورند.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، دکتر ماتیو وینتون و همکارانش اعلام کردند بیماری آلزایمر بر روان افراد مبتلا ، تاثیر منفی شدیدی می گذارد به نحوی که گروه وسیعی از آنان مجبورند داروهای ضد افسردگی استفاده کنند. شدت عوارض این بیماری به حدی است که برای گروه زیادی از مبتلایان به آلزایمر ، مصرف داروهای ضد افسردگی به عنوان خط اول درمانی ، نسخه می شود. بیماری آلزایمر که توسط پزشکی آلمانی به همین نام کشف شد ، در واقع اختلال حافظه محسوب می شود که در سنین بالا روی می دهد. مغز ما از میلیون ها سلول عصبی تشکیل شده است و هر دسته از این سلول های عصبی با هم تشکیل یک بخش را می دهند و هر بخش عهده دار یک مسؤلیت است.
به عنوان مثال بخش بینایی که در ناحیه پشت سری قرار گرفته، مسئول بررسی اطلاعاتی است که از چشم ها آمده است. بدین ترتیب ما تشخیص می دهیم که چه دیده ایم. این سلول های عصبی برای بررسی و انتقال اطلاعات با یکدیگر و با بخش های دیگر در ارتباطند. این ارتباط به صورت جریان الکتریکی کوچکی است که از یک سلول به سلول بعدی انتقال پیدا می کند.
اما چون این سلول ها به یکدیگر نچسبیده اند، بین آنها یک فضای خالی کوچک وجود دارد. این فضای خالی کوچک توسط یک ماده شیمیایی مخصوص پر می شود که انتقال جریان الکتریکی بین سلول ها را سریعتر و آسانتر می کند.
این ماده شیمیایی مخصوص که "سروتونین" نام دارد، توسط خود مغز ترشح می شود. با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح این ماده شیمیایی یا سروتونین کاهش می یابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می شود. این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می دهد.
خاطره ها ترکیبی هستند از یادآوری دیده ها و شنیده ها و احساسات که براى یاداوری آن ها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخش ها دارد. به همین علت با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطره ها کمرنگ یا فراموش می شوند. در بیماری آلزایمر ترشح سروتونین به شدت کاهش می یابد. اما این مسئله همیشه به علت پیر شدن سلول ها نیست.
سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلول های مغز می شود یا شوک عاطفی پس از دست دادن عزیزی می توانند خطر ابتلا به آلزایمر افزایش دهند. آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز می شود و کم کم تا آنجا پیش می رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می کند.
بیماری آلزایمر متاسفانه درمانی ندارد اما می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
- ۸۹/۰۱/۱۴
- ۲۲ نمایش