مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

آرتروز آماده حمله به شماست!

يكشنبه, ۱۵ فروردين ۱۳۸۹، ۰۲:۰۹ ب.ظ

آرتروز، بیماری که بیشتر گریبان کارمندان و جماعت پشت میز نشین را می‌گیرد، در کشور شیوع فراوانی پیدا کرده است. این گزارش به علل شیوع، عوارض و راه های مقابله با این بیماری پرداخته است.

کمر درد، گردن‌ درد، پشت ‌درد، کوفتگی اعضای بدن، سر درد و خیلی از دردهای دیگری که ممکن است روزانه دچارش شوید، زنگ خطری است تا به شما بفهماند " آرتروز " آماده حمله به شماست.

بیماری‌ای که بیشتر گریبان کارمندان و جماعت پشت میزنشین یا اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم " افراد بی‌ تحرک و ثابت‌نشین" را می‌گیرد.

در آرتروز گردن، انتشار درد تا قسمت‌های بالای شانه، وسط پشت بدن، کمر، بالای کمر و قسمت پس‌سری کشیده می‌شود ولی اگر آرتروز باعث فشار روی ریشه‌های عصبی شود، می‌تواند ایجاد دردهای انتشاری در مسیر عصب حتی تا نوک انگشتان کند و درصورت فشار به نخاع می‌تواند ایجاد علائم دیگری همچون ضعف عضلات و عدم‌توانایی در حرکت ظریف انگشتان کند.

ضربه‌ها ( شکستگی‌ها )‌، بیماری‌های التهابی مفاصل و عفونت‌های مفصلی از عاملان زمینه‌ای آرتروزهستند. اگر شخص دچار عوامل زمینه‌ای آرتروز نشود، در سنین کم، انتظار بروز آرتروز نمی‌رود بلکه با افزایش سن است که احتمال ابتلا به این بیماری بالا می‌رود.

گفتنی است آرتروز عارضه‌ای با روند طبیعی است و درمان آن نیز باید به‌صورت فیزیولوژیک ( طبیعی )‌ باشد و با تقویت عضلات اطراف ستون گردنی، می‌توان از این عارضه جلوگیری کرد.

با ورزش و تقویت عضلات اطراف ستون فقرات می‌توان جلوی حرکات نابجای ستون مفصلی را گرفت و تا حدی مانع از درد شد.

عوارض بدخیم

به گفته متخصصان، اگر فشار روی نخاع صورت گیرد و شخص دیر به پزشک مراجعه کند، عواقب غیرقابل برگشتی همچون فلج اندام تحتانی، فلج مثانه و عدم‌توانایی در دفع ادرار و دستگاه گوارش رخ می‌دهد.  همیشه دردهای " پس‌سری "، ناشی از آرتروز نیست و گاهی ناشی از اسپاسم است که حتی در سنین پایین نیز دیده می‌شود.

به گفته متخصصان ارتوپدی، ورزش، فیزیوتراپی و استفاده از گردنبند طبی از مراحل درمان این بیماری است که اگر بیماری با این روش‌ها کنترل نشد، در مراحل پیشرفته احتیاج به عمل جراحی است و پزشک متخصص با خشک کردن مفاصل، دردی را که از حرکت 2سطح ناهموار آرتروز به‌وجود می‌آید متوقف می‌کند؛ لذا بهتر است کارمندان مستعد این بیماری برای جلوگیری از بروز بیماری، گهگاه نسبت به تغییر جهت دادن محل صفحه کلید، مانیتور و تغییر سطح‌ صندلی خود اقدام کنند و هنگام استراحت خود، از بالش‌هایی استفاده کنند که روی آن راحتند، چرا که قانون خاصی درخصوص بالش زیر سر به هنگام خواب  وجود ندارد و تجربه می‌تواند در این خصوص به افراد کمک کند.

آرتروز گردن

زنان خانه‌داری که هنگام انجام کارهای خانه به‌مدت طولانی سر خود را به سمت پایین نگه‌می‌دارند در معرض ابتلا به آرتروز گردن قرار دارند. زمان بروز آرتروز گردن پس از 40سالگی است و این در حالی است که درصورت رعایت نکردن نکات ایمنی در فعالیت‌های روزانه، سن ابتلا به آرتروز کاهش می‌یابد.

خم نگه‌داشتن سر به طرف پایین در طول روز به‌ مدت طولانی موجب ایجاد فشار به مهره‌های گردن و دیسک بین مهره‌ها شده و آرتروز گردن را به ‌دنبال خواهد داشت.

زنان خانه‌دار جهت پیشگیری از ابتلا به این عارضه هر یک ربع ساعت باید یک‌بار به گردن استراحت داده و سر را به سمت عقب برگردانند، همچنین باید سطح کار خود را بالاآورده تا مجبور به خم کردن سر و گردن نباشند.

گردن، گذرگاه عصب‌های حسی بسیار مهم است که به سر و صورت ختم می‌شوند. ستون فقرات در گردن شامل 7 مهره است که قابل حرکت هستند و این امکان را به ما می‌دهند که گردن خود را به اطراف بگردانیم.

گردن به ‌دلیل نرمی و قابلیت انحنا به آسانی می‌تواند در مواقع زمین خوردگی یا تصادف صدمه ببیند و چون گردن ایستگاهی برای گذشتن رگ‌های مهم و حساس به سر و مغز است،  لذا آسیب گردن سبب قطع جریان خون و مشکلات حسی می‌شود.

علل گردن‌درد متعدد است که بیشترین و مهم‌ترین آن با  برخی مشاغل ارتباط دارد.  در رانندگان کامیون،  اتوبوس و افرادی که مرتب رانندگی می‌کنند امکان ابتلا به گردن‌درد بیشتر است.

بعضی افراد که با ماشین‌های سنگین حرکت می‌کنند یا مجبور به بلند کردن بارهای سنگین هستند و با حرکت شدید و محکم شانه‌ها این عمل را انجام می‌دهند ممکن است دچار کوفتگی ماهیچه‌های گردن شوند.

سائیدگی و پوسیدگی، پوکی استخوان‌ها در سنین بالا و وجود آرتروز که تعداد زیادی افراد دچار آن هستند، باعث ازبین رفتن فاصله بین استخوان‌ها شده و گردن درد ایجاد می‌کند.  ورزش غلط،  به‌کار بردن متکاهای سفت و بالش‌های بزرگ وحرکت شدید سر و گردن به طرف جلو از جمله عوامل ایجادکننده دردهای گردن هستند.

متخصصان می‌گویند، بدون اینکه آمار دقیقی داشته باشیم در کشور ما به‌ خصوص در سال‌های اخیر به‌علت افسردگی بعضی افراد، گرفتاری‌های شغلی، بدی تغذیه، عدم‌ استفاده از میوه و سبزی و لبنیات به قدر کافی چون فسفر، کلسیم و ویتامین‌های گوناگون، ورزش نکردن، بیماری‌های مفصلی و آرتروزهای منجر به گردن ‌درد هم مثل سایر بیماری‌های استخوان رو به افزایش است.



MAHU Thinks About Society Health

  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی