مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

سلامت دندان نشانه سلامت بدن است

يكشنبه, ۱۵ فروردين ۱۳۸۹، ۰۲:۰۰ ب.ظ

دندانپزشکان به درستی بر تغذیه درست و سالم برای سلامت کل بدن تاکید می کنند. به طور کلی می توان گفت سلامت دندان ها به سلامت کل بدن وابسته است.

روزنامه بهار در صفحه پزشکی خود در گزارشی به مشکلات دندان پرداخته و ریشه آن را در عدم توازن مواد مورد نیاز بدن می داند که در اثر تغذیه ناسالم به وجود می آید.

به این دلیل بسیاری از دندانپزشکان به درستی بر تغذیه درست و سالم برای سلامت کل بدن تاکید می کنند. به طور کل می توان گفت که سلامت دندان ها به سلامت کل بدن وابسته است.

نقش سیستم ایمنی بدن در سلامتی، بر هیچ کس پوشیده نیست. گفته می شود سلامت سیستم ایمنی در بیماری های دهان و دندان نیز نقش عمده را بازی کرده و اهمیت فراوانی در پیشگیری از این بیماری ها دارد. نقش مصرف شیر در مختل کردن کار سیستم ایمنی به طور خاص و در مساعد کردن محیط کلی بدن برای ایجاد و توسعه بیماری ها، سال هاست که توسط تحقیقات فراوان ثابت شده است.

محققان نشان داده اند که پروتئین موجود در شیر به نام " کازئین " در ایجاد بیماری های جدی مانند گروه بیماری های " خودایمن "، دسته بیماری های التهابی، انواع سرطان ها و بسیاری از ناهنجاری های دیگر نقش عمده را بازی می کند.

به طور نمونه بیماری های خودایمنی مانند ام اس، آرتروز روماتوئید، دیابت نوع یک و آلرژی های مختلف با مصرف شیر ایجاد یا پیشرفته تر می شوند. این مساله در مورد بیماری های التهابی مانند آرتروز استخوانی، کولیت های مختلف و انواعی از سرطان ها نیز صادق است.

به طور مثال تحقیقاتی در دانشگاه شیکاگو در ایالت ایلی نویز نشان دهنده نقش " کازئین " شیر در ایجاد و رشد سرطان سینه است. آزمایش های دیگری ثابت می کنند که این پروتئین نقش مخربی در ایجاد و رشد سرطان کبد و پروستات دارد.

مکانیسم تاثیر پروتئین شیر در اختلال دستگاه ایمنی بدن بدین صورت است که با مصرف شیر گاو مجموعه ای از پروتئین های بیگانه وارد بدن انسان می شود. بخشی از این پروتئین ها در روده ها به شکل نیمه کامل هضم شده و قطعه پاره هایی از زنجیرهای اسیدهای آمینه را ایجاد می کنند.

این زنجیرها می توانند شباهت ساختمانی به برخی از پروتئین های موجود در بدن را داشته باشند و باعث حمله سیستم ایمنی به این پروتئین های نیمه هضم و پروتئین های خودی شبیه آنها در بدن شوند. به طور مثال ثابت شده که دیابت نوع یک می تواند به دلیل حمله سیستم ایمنی بدن به سلول های تولیدکننده انسولین در پانکراس که شباهت ساختمانی با قطعه زنجیرهای پروتئین های نیمه هضم موجود در شیر دارند، به وجود آید.

تحقیقات نشان می دهد در کودکانی که دچار دیابت می شوند و در دوران نوزادی شیر گاو مصرف کرده اند، پادتن ضدسرم آلبومین گاوی (Bovine Serum Albumin) یا BSA به حد قابل توجهی بالا بود، در صورتی که در کودکان غیردیابتی این پادتن به میزان بسیار بسیار اندک وجود داشته یا کاملاً غایب است.

فرآیند مهم و حیاتی دیگری که توسط مصرف شیر دچار اختلال می شود، فرآیند تبدیل ویتامین D غیرفعال به شکل فعال در کلیه هاست. ویتامین D در حقیقت نوعی هورمون است که در بسیاری از واکنش های حیاتی بدن که در سلامتی نقش عمده دارند، شرکت دارد. ویتامین D با جلوگیری از تولید " سایتوکاین "ها (Cytokines) از ایجاد بیماری های التهابی جلوگیری می کند. مصرف شیر گاو با مختل کردن این پروسه باعث ایجاد و توسعه بیماری های التهابی می شود. مکانیسم این واکنش بدین شکل است که ویتامین D در اثر برخورد اشعه ماوراء بنفش در پوست بدن تشکیل می شود. این ماده سپس توسط جریان خون به کبد رفته و در آنجا به فرم متابولیت های غیرفعال ذخیره می شود.

این متابولیت ها سپس در مواقع مورد نیاز در کلیه ها به فرم فعال 1/25D درمی آیند تا نقش های حیاتی و مهم خود را ایفا کنند. آزمایش ها نشان می دهند که مصرف شیر و پروتئین های حیوانی به دلیل ایجاد محیط اسیدی در خون از عمل آنزیم های کلیه در فعال کردن ویتامین D جلوگیری کرده و باعث کاهش قابل توجه میزان 1/25D می شوند.

میزان ویتامین D فعال در خون همچنین رابطه معکوس با میزان کلسیم خون دارد.

هر چه میزان کلسیم خون بالاتر باشد، میزان 1/25D یا ویتامین D فعال کمتر خواهد بود. کلسیم ماده معدنی مهمی در کارکرد درست ماهیچه ها و عصب هاست. میزان کلسیم در خون توسط شبکه به هم پیوسته از غدد، هورمون ها، کلیه ها و روده ها کنترل می شود تا از دامنه نرمال خود بالاتر یا پایین تر نرود. این شبکه با کنترل میزان جذب کلسیم از غذا، میزان دفع آن در ادرار و مدفوع و میزان گرفتن کلسیم از استخوان ها و دندان ها، کنترل شدید و منظم کلسیم خون را به عهده دارد. زمانی که میزان کلسیم خون بالا می رود، 1/25Dکمتر فعال شده، در نتیجه کلسیم کمتری جذب شده و میزان ترشح و خروج کلسیم ادرار و مدفوع بالا می رود.

پس اگر میزان مصرف کلسیم به طور غیرضروری بالا باشد میزان تبدیل به فرم فعال ویتامین D در کلیه ها پایین آمده و میزان این ماده در خون کاهش می یابد. بنابراین شیر به علت داشتن کلسیم و پروتئین بالا از دو طریق در کاهش میزان ویتامینD نقش داشته و در نتیجه بدن را در مقابل عوامل التهابی بی دفاع می گذارد.

شیر همچنین به دلیل دارا بودن فاکتورهای رشد انسولین مانند "IGF" (Insulin like Growth Factors) باعث سرعت بخشیدن به رشد سلول ها از جمله سلول های سرطانی می شود. بنابراین بسیاری از سرطان ها می توانند توسط شیر ایجاد شده یا رشد سریع تری پیدا کنند.

آنچه در بالا ذکر شد تنها بخش کوچکی از تاثیرات منفی مصرف شیر و پروتئین های حیوانی در سلامت است. درباره عوارض دیگر مصرف شیر گاو می توان از نقش آن در تولید بیماری پوکی استخوان، بیماری های قلب و عروق، اسهال، عدم تحمل قند لاکتوز، آلودگی های هورمونی و آنتی بیوتیکی که خود امروزه منشاء بسیاری از اختلالات بیماری زا هستند، نام برد.

جالب توجه است که بدانیم برعکس باور عوام و بخش اعظمی از پزشکان، شیر باعث ایجاد و نه بهبود بیماری پوکی استخوان می شود. شیر با تولید محیط اسیدی در خون (به علت میزان پروتئین بالای شیر) آن را از حالت قلیایی طبیعی خود خارج می کند.

بدن برای ترمیم و تصحیح این آنرمالی که می تواند در صورت ادامه یافتن بسیار خطرناک شده و کار اندام ها و سلول ها را مختل کند، دست به دامن استخوان ها و دندان ها می شود تا کلسیم آنها را برای قلیایی کردن خون آزاد کند زیرا کلسیم بهترین و سریع ترین عامل قلیایی کردن خون است. این کلسیم آزاد شده از استخوان ها سپس توسط کلیه ها دفع می شود. در نتیجه مصرف شیر باعث پوکی استخوان ها و ضعف دندان ها می شود.

بیماری های عفونی دهان و دندان و کرم خوردگی ها نیز که از جمله در اثر رشد باکتری ها صورت می گیرد با اختلال سیستم ایمنی بدن در اثر مصرف شیر چنانکه در بالا توضیح داده شد ارتباط بلاواسطه و مستقیم دارد.

تجربه هزاران ساله بشر نشان داده است که طبیعی ترین غذا برای بشر و بهترین نوع تغذیه برای سلامتی رژیم غذایی مبتنی بر گیاهان است. امروزه تمامی محققان آگاه بدون استثناء مصرف فراوان میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات را برای سلامتی و تندرستی توصیه می کنند.

شما هم برای داشتن بدنی سالم و دندان هایی محکم و سلامت از مصرف شیر و پروتئین های حیوانی در حد ممکن یا به طور کامل اجتناب کرده و سبزیجات و میوه ها را بخش عمده تغذیه خود قرار دهید.



MAHU Thinks About Society Health

  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی