پرکاری تیروئید خطر بروز سکته مغزی را در جوانان تشدید میکند
محققان در یک پژوهش جدید هشدار دادند که ابتلا به مشکلات و بیماریهای تیروئیدی خطر بروز سکته مغزی را در جوانان تشدید میکند.
نتایج این پژوهش نشان داده است: جوانانی که به بیماری پرکاری تیروئید مبتلا هستند، 44 درصد بیشتر از جوانانی که فعالیت تیروئید آنها سالم است در معرض ابتلا به سکته مغزی هستند. این یافته حاصل مطالعات پروفسور هرنگ چینگ لین استاد دانشکده مراقبتهای بهداشتی کالج پزشکی تایوان است. در این تحقیقات پژوهشگران روی اطلاعات بدست آمده از 3 هزار و 176 فرد بالغ مبتلا به پرکاری تیروئید بین سالهای 1998 تا 2001 با میانگین سنی 32 سال بررسی و آزمایش انجام دادند.بر اساس این گزارش، پرکاری تیروئید یا هایپرتیروئیدیسم نوعی بیماری غده تیروئید است که در آن تیروئید بیش از مقدار طبیعی هورمون ترشح میکند.هورمونهای غده تیروئید شامل تیروکسین یا T4 و T3 هستند. در این حالت علائمی از بیماری از جمله تپش تند قلب، کاهش وزن، تعریق، عدم تحمل به گرما، لرزش و ناآرامی نمایان میشوند.
پرکاری تیروئید بر اثر فعالیت بیش از حد طبیعی غده تیروئید که هورمونهای مترشحه از آن در تنظیم تمام کارهای بدن نقش دارند، بروز میکند. در نتیجه این فعالیت بیش از حد، تولید هورمونهای تیروئید افزایش مییابد. شایعترین نوع پرکاری تیروئید، بیماری گریوز نامیده میشود. پرکاری تیروئید در افراد بزرگسال 20 تا 50 ساله و بیشتر در زنان شایع است. در این بیماری، تیروئید بسیار فعال است و تیروکسین خیلی زیاد تولید میکند که درصورت شدت یافتن به آن "تیروتوکسیکوز" میگویند.
این تحقیق در مجله انجمن قلب آمریکا به چاپ رسیده است.
- ۸۹/۰۱/۱۵
- ۲۰ نمایش