مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

چای سبز فقط دو فنجان

دوشنبه, ۱۶ فروردين ۱۳۸۹، ۰۲:۱۷ ب.ظ

 

چای به‌عنوان یکی از بهترین نوشیدنی‌های گرم از دیرباز مورد توجه افراد جوامع مختلف قرار داشته و طرفداران بی‌شماری را به خود اختصاص داده است. قدمت مصرف چای به بیش از پنج هزار سال می‌رسد و در این میان، چینی‌ها و ژاپنی‌ها درخصوص خواص این گیاه تحقیقات زیادی انجام داده و مطابق با آمار احتمال ابتلا به انواع بیماری‌ها به علت نوشیدن چای سبز در آنها کمتر است.

برگ‌های همیشه سبز:

بررسی خواص درمانی چای سبز، موضوع تحقیقی است که توجه بسیاری از محققان و متخصصان تغذیه را به خود جلب کرده است.
دکتر احمدرضا درستی، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی درخصوص تهیه چای سبز از برگ‌های تازه و جوان گیاه چای می‌گوید: در فرآیند تهیه چای سبز که از طریق بخاردادن برگ‌های سبز گیاه به‌دست می‌آید، ترکیبات آنتی‌اکسیدانی موجود در گیاه حفظ شده و هیچ‌گونه تغییری در آن ایجاد نخواهد شد.
این متخصص تغذیه می‌افزاید: چای سبز حاوی مقادیر فراوانی پلی فنول بوده که مطابق با تحقیقات انجام شده در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و از بین بردن رادیکال‌های آزاد نقش مهمی دارد.
این در حالی است که در فرایند تولید چای سیاه در اثر تخمیر، خواص ترکیبات آنتی‌اکسیدان و رنگ آن دچار تغییر می‌شود.

آنتی اکسیدان:

آنتی‌اکسیدان‌ها، ترکیباتی مفید در حفظ سلامتی بدن بوده که عملکرد رادیکال‌های آزاد را متوقف می‌کند.
دکتر شهریار اقتصادی، متخصص تغذیه درخصوص آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سبز می‌گوید: پلی‌فنول‌ها از جمله ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مفید در سلامت سلول‌ها هستند که ۳۰ تا ۴۰ درصد از ترکیبات موجود در چای سبز را شامل می‌شوند.

این متخصص تغذیه ، نوشیدن چای سبز را از جمله روش‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، قلب و عروق و پوکی استخوان ذکر می‌کند.

دکتر زهره مظلوم، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز درخصوص نوشیدن چای و کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌گوید: تحقیقات اخیر نشان می‌دهد اکسیداسیون کلسترول بدخون یا LDL از خواص مفید نوشیدن چای سبز است.

رادیکال‌های آزاد، کلسترول بد و تری گلیسیریدها از عوامل افزایش احتمال ابتلا به سکته قلبی و بیماری‌های قلبی و عروقی است که با مصرف روزانه دو فنجان چای سبز این احتمال به میزان ۴۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.
دکتر زهره مظلوم، این نوشیدنی را عاملی مؤثر در رقیق کردن خون و پیشگیری از تشکیل لخته‌های خونی می‌داند. از طرف دیگر کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشار خون از دیگر خواص چای سبز است. بطور کلی خاصیت ترکیبات آنتی‌اکسیدانی از ایجاد التهاب در رگ‌های قلبی پیشگیری کرده و احتمال وقوع سکته را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

کاهش وزن:

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد، نوشیدن چای سبز در طولانی مدت می‌تواند منجر به کاهش وزن شده و از ابتلا به چاقی پیشگیری کند.

دکتر زهره مظلوم، متخصص تغذیه درخصوص مصرف چای سبز و کاهش وزن معتقد است: چای سبز به‌علت داشتن خواص ترموژنزی می‌تواند در کاهش وزن مؤثر باشد.

اکسیداسیون چربی‌ها از فواید نوشیدن چای سبز در طولانی مدت است که نتیجه آن کاهش وزن و پیشگیری از ابتلا به چاقی است.

این متخصص در ادامه اضافه می‌‌کند: برخی ترکیبات موجود در چای سبز و کافئین روی سیستم اعصاب مرکزی مغز تأثیر گذاشته و موجب کاهش اشتها و افزایش اکسیداسیون چربی می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد: پلی فنولهای موجود در چای سبز می‌توانند فعالیت آنزیم‌های تجزیه‌کننده قند خون را کاهش داده و از ابتلا به چاقی پیشگیری کند.

پوسیدگی دندان:

چای سبز حاوی مقادیر فراوانی فلوراید و دیگر مواد معدنی ضروری برای حفظ سلامتی دندان‌ها است.
فلوراید ترکیبی مناسب برای پیشگیری از ایجاد پوسیدگی‌های دندانی به شمار می‌رود.

از طرف دیگر، پلی‌فنول‌های موجود در چای سبز خاصیت ضدباکتریایی داشته و عاملی مؤثر برای از بین بردن باکتری‌های دهانی محسوب می‌شود.

متخصصان معتقدند، مصرف روزانه یک فنجان چای سبز در کودکان، خطر پوسیدگی‌های دندانی و آسیب‌های ناشی از مصرف شیرینی‌جات و شکلات را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های لثه از دیگر خواص آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سبز است.

دیابت:

دکتر شهریار اقتصادی، نوشیدن چای سبز را عامل مؤثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت می‌داند و می‌گوید: تحقیقات نشان می‌دهد، نوشیدن چای سبز احتمال ابتلا به دیابت را در افراد مستعد کاهش می‌دهد.
دکتر زهره مظلوم معتقد است: آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سبز، متابولیسم قندها و اکسیداسیون چربی‌ها را افزایش داده و باعث کنترل قند خون می‌شود.
مهارکردن آنزیم‌های آمیلاز عامل مهمی در کاهش سرعت جذب قندخون و ترشح انسولین دارد، از این رو متخصصان مصرف این نوشیدنی را به همراه وعده‌های غذایی حاوی کربوهیدرات توصیه می‌کنند.
تحقیقات اخیر نشان می‌دهد خواص چای سبز فقط به موارد نامبرده محدود نمی‌شود، این نوشیدنی مقوی و خوش‌طعم در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی مانند ام‌اس، آلزایمر، آرتریت روماتوئید و اختلالات گوارشی نقش مهمی دارد.
مصرف این نوشیدنی در طولانی ‌مدت می‌تواند باعث افزایش تمرکز ذهنی و حافظه شده و از ابتلا به اختلالات شناختی در دوران سالمندی پیشگیری کند.
پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه، از دیگر خواص این نوشیدنی است، بطوری که آمارها نشان می‌دهد احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنانی که بطور متوسط دو فنجان چای سبز به مدت شش ماه مداوم می‌نوشیدند، ۵۰ درصد کاهش یافته است.

دکتر احمدرضا درستی مطلق، مصرف بیش از اندازه این نوشیدنی را در پیدایش عوارضی نظیر کاهش شدید فشارخون مؤثر می‌داند و مصرف حداکثر دو فنجان را در حفظ سلامتی بدن مفید می‌داند.
دکتر زهره مظلوم مصرف بیش ازحد چای سبز را در افزایش احتمال ابتلا به بی‌خوابی، لرزش دست و اضطراب مؤثر دانسته و معتقد است: کافئین موجود در چای سبز می‌تواند باعث بی‌خوابی و اختلالات روحی شود از طرف دیگر مصرف همزمان چای سبز با برخی داروها که برای کنترل بیماری‌های عصبی، روحی نظیر افسردگی تجویز می‌شود، ممکن است تداخلات دارویی ایجاد و علائم بیماری را تشدید کند. این متخصص تغذیه مصرف چای سبز را به بیماران مبتلا به بیماری‌های عصبی، روحی، افراد مبتلا به بی‌خوابی یا افرادی که بیش از حد طبیعی دچار استرس و اضطراب هستند، توصیه نمی‌کند.

  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی