هر روز شکلات بخورید، حتی فقط یک تکه
خوردن مقادیر اندکی شکلات برای پیشگیری از بیماری قلبی کافی و مفید است اما فقط در صورتی که جایگزین غذاها و خوردنیهای پرکالری مثل تنقلات شود تا وزن بدن را در حد مناسبی ثابت نگه دارد.
محققان میگویند؛ مصرف شکلات حتی به مقدار کم برای سلامتی مفید است به ویژه اگر شکلات تلخ باشد.
تحقیقات نشان میدهد که خوردن فقط یک تکه کوچک شکلات در روز میتواند فشار خون را پایین بیاورد و خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. این پژوهش جدید در مجله اروپایی قلب منتشر شده است. در این مطالعات محققان در آلمان 19 هزار و 357 فرد 35 تا 65 ساله را تحت بررسی قرار دادند. دوره تحقیقات حداقل 10 سال طول کشید.
محققان دریافتند: افرادی که به طور متوسط 5/7 گرم شکلات در روز مصرف میکردند در مقایسه با کسانی که روزانه تقریبا 7/1 گرم شکلات میخوردند، نرخ ابتلا به فشار خون بالا به میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکرد و کسانی که بیشتر شکلات خورده بودند 39 درصد کمتر به حملات قلبی و سکته مغزی مبتلا میشدند. تفاوت مصرف شکلات بین دو گروه فقط شش گرم بود که معادل کمتر از یک مربع کوچک از یک شکلات 100 گرمی است.
دکتر برایان بوجسی اپیدمیولوژیست تغذیهای در انستیتو آلمانی تغذیه انسان که سرپرستی این پژوهش را عهده دار بوده، خاطرنشان کرد: در این گروه تحت آزمایش افرادی که بیشترین مقدار شکلات را طی دوره تحقیقات مصرف کرده بودند 39 درصد کمتر دچار حمله قبلی میشدند. در عوض در بین افرادی که کمتر شکلات خورده بودند به طور کلی نرخ ابتلا به سکته قلبی و مغزی بیشتر بود. با این حال دکتر بوجسی هشدار داد که مردم حتما باید مطمئن شوند که خوردن شکلات به طور کلی سبب افزایش مقدار کالری مصرفی روزانه آنها بیشتر از حد مجاز نشود و هم چنین مصرف مواد غذایی سالم را کاهش ندهد.
وی در این رابطه تصریح کرد: خوردن مقادیر اندکی شکلات برای پیشگیری از بیماری قلبی کافی و مفید است اما فقط در صورتی که جایگزین غذاها و خوردنیهای پرکالری مثل تنقلات شود تا وزن بدن را در حد مناسبی ثابت نگه دارد. کسانی که در این پژوهش حضور داشتند از نظر فاکتورهای پزشکی شامل فشار خون و قد و وزن در آغاز مطالعات بین سالهای 1994 تا 1998 به دقت مورد معاینه و بررسی قرار گرفتند. آنها هم چنین پرسشنامههایی را درباره رژیم غذایی، الگوی زندگی و شرایط سلامت خود پر کردند.
دکتر بوجسی خاطرنشان کرد: تئوری ما این بود که چون ظاهرا شکلات تاثیر مفید قابل ملاحظهای روی فشار خون دارد بنابراین مصرف آن خطر سکتههای مغزی و قلبی را کاهش خواهد داد که در این تحقیقات تاثیر فوق العاده عجیب آن روی پیشگیری از سکته مغزی مشاهده شد. هرچند انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه مورد نیاز است اما محققان معتقدند که فلاوانولهای موجود در کاکائو ممکن است دلیل سودمندی شکلات برای فشار خون و سلامت قلب باشد و از آنجا که مقدار کاکائو در شکلات تلخ بیشتر است، لذا شکلات تلخ تاثیر سودمند بیشتری در این زمینه دارد.
به گفته محققان؛ فلاوانولها در واقع مسوول بهبود حضور زیستی اکسید نیتریک از سلولهایی است که دیواره داخلی رگهای خونی را تشکیل میدهند و در بافت جداری عروق وجود دارند. اکسید نیتریک گازی است که اگر آزاد شود عروق را آرام و باز میکند و برای عملکرد مناسب آنها مفید است.
- ۸۹/۰۱/۱۷
- ۲۰ نمایش