پوست پسته خاصیت ضد میکروبی دارد
پژوهشگر دانشگاه تربیت مدرس ، با بررسی و تحقیق برروی ترکیبات فنولیک پوست سبز پسته به این نتیجه رسید که پوست پسته خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی دارد.
احمد رجایی پژوهشگر گروه تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه تربیت مدرس، طی تحقیقی شرایط استخراج و خالص سازی ترکیبات فنولیک پوست سبز پسته را بهینه سازی و خواص بیولوژیک و کاربردهای آن را بررسی کرد.ترکیبات فنولیک ، متابولیت های ثانویه ای در گیاه است که اثرات سلامت بخش دارد.وی که این طرح تحقیقاتی را در قالب رساله دکترای تخصصی خود انجام و ارائه داده، در تشریح مراحل پروژه خود به روش های استخراج اشاره کرد روش های استخراج به کمک امواج فرا صوتی ، مایکروویو و روش غرقابی به منظور استخراج ترکیبات فنولیک از پوست سبز پسته استفاده شد.
به گفته این پژوهشگر ، نتایج نشان داد که روش استخراج به کمک امواج فراصوتی بهتر از دو روش دیگر است.رجایی در ادامه به توضیح خواص بیولوژی عصاره ها در پوست پسته پرداخت و اظهار داشت: عصاره آبی خام و خالص شده پوست سبز پسته دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی است که حتی در برخی آزمایش ها این مقدار از ترکیبات استاندارد (BHT) نیز بیشتر نشان داده است.
همچنین این عصاره دارای فعالیت ضد میکروبی روی باکتری های گرم مثبت باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس بود که این عصاره خالص شده در پوست سبز پسته رقم احمد آقایی از خود خاصیت ضد جهش زایی در مقابل ترکیب نیتروفلورن نشان داد.
- ۸۹/۰۱/۱۸
- ۲۶ نمایش