مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

اگر جرم گیری نکنید

شنبه, ۲۱ فروردين ۱۳۸۹، ۰۷:۳۴ ق.ظ

 

بزاق ما به طور معمول املاح زیادی دارد که می‌تواند تحت شرایطی، در مناطقی از دندان ها ایجاد رسوب کند که با غذا و مسواک کمتر در تماس هستند. این رسوب بستری مناسب برای جایگزینی میکروب‌هایی می‌شود که به طور طبیعی در دهان وجود دارند و به مرور جرم دندان تشکیل می‌شود، به طوری که کم‌کم در دهان قابل مشاهده می گردد.

گاهی این جرم در زیر لثه تشکیل می شود که از دید مستقیم ما پنهان می ماند و از قسمت زیر، لثه را مورد حمله قرار داده و آسیب می‌رساند. این جرم‌ها پُر از میکروب‌های مختلف هستند و با مسواک زدن هم تمیز نمی‌گردند. این جرم، بافت لثه را که محکم به دندان چسبیده کم‌کم خراب می کند و باعث ناپایداری بستر دندان‌ها می‌شود.
از طرفی جرم تشکیل شده کم‌کم لثه را فشرده و به طرف پایین می‌برد، ولی چون این عمل با سرعتی کم انجام می‌شود، بیمار متوجه آن نمی شود و اهمیتی به آن نمی‌دهد. این امر باعث می‌شود دندان‌ها لق شوند.
با توجه به این توضیحات اهمیت جرم‌گیری بر همگان روشن می‌شود.
                         

چرا مردم از جرم‌گیری وحشت دارند؟

وقتی جرم دور دندان با جرم گیری از بین می رود، فضایی خالی در اطراف دندان ایجاد می شود و دندان‌ مزبور کمی لق می‌شود و بیمار فکر می‌کند که جرم‌گیری باعث این کار شده است.

مساله بعد این است که وقتی جرم با ضخامت کافی روی دندان می‌نشیند، مانع رسیدن سرما و گرما به دندانی که در اثر تحلیل لثه، ریشه‌اش نمایان شده، می‌گردد و به طور طبیعی از ایجاد درد ناشی از تغییر حرارت جلوگیری می‌کند. موقعی که با جرم‌گیری این جرم‌ها را پاک می‌کنیم، ناگهان ریشه دندان در معرض سرما و گرما قرار گرفته و تیر می‌کشد و بیمار می‌گوید با جرم‌گیری این اتفاق برایم افتاده است.

مجموعه این افکار بیمار را می ترساند و فکر می کند که جرم‌گیری دندان را خراب می‌کند، در حالی که جرم دندان مسبب این مشکلات بوده است.
اما اینکه عده‌ای فکر می‌کنند جرم‌گیری درد دارد، این هم تصور غلطی است. جرم‌گیری یا توسط قلم‌های دستی و یا با دستگاه صورت می‌گیرد. نوک قلم دستگاه جرم‌گیری دارای لرزش و نوساناتی است که با زدن ضربه‌هایی بسیار کوتاه بر جرم، آن را پاک می‌کند و دندان را نمی‌تراشد، بنابراین عاملی برای ایجاد درد وجود ندارد.

آیا خمیر دندان‌های ضد جرم موثرند؟

نه، خمیر دندان‌هایی که به‌ عنوان ضد جرم معرفی می شوند، دارای مقدار زیادی مواد ساینده هستند که با ایجاد خراش‌های ظریف در سطح دندان‌ها، زمینه را برای تجمع و چسبندگی بیشتر پلاک میکروبی فراهم می‌آورند، بنابراین توصیه می‌کنیم دندان هایتان را سالی دو بار جرم‌گیری کنید و از این کار هیچ ترسی نداشته باشید.

  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی