نفخ
این مشکل هر چند آزاردهنده و ناجور است، ولی اغلب نشان دهندهی بیماری جدّی نیست.
توصیه ها:
1- آهسته و آرام غذا بخورید. هر چقدر آرامتر غذا بخورید، هوای کمتری همراه با آن میبلعید.
2- در خوردن مواد غذایی نفاخ احتیاط کنید، یعنی سعی کنید این مواد را کمتر مصرف کنید، مثل پیاز، تربچه، لوبیا، نخود، کلم، فلفل دلمهای، گندم و سبوس گندم.
3- هنگام خوردن غذاها مراقب باشید که بعد از خوردن کدام یک دچار نفخ معده میشوید تا آن را از برنامه غذایی خود حذف کنید.
4- با مراجعه به پزشک اطمینان حاصل کنید که «عدم تحمل لاکتوز» ندارید، زیرا اگر این مشکل را داشته باشید، با خوردن شیر و سایر لبنیات، دچار نفخ و ناراحتی معده خواهید شد.
5- مواد غذایی غنی از فیبر (مثل سبزی ها، میوه ها، حبوبات، نان و غلات سبوس دار) را به تدریج وارد برنامه غذایی خود کنید، زیرا تغییر ناگهانی برنامه غذایی از فیبر کم به فیبر زیاد باعث افزایش تولید گاز و نفخ میشود.
6- غذاهای چرب را کم مصرف کنید.
7- مواد غذایی حاوی قند مصنوعی (مثل نوشابه رژیمی یا آدامس بدون قند) را خیلی کم مصرف کنید یا اصلاً نخورید، زیرا عدم جذب آنها، باعث تولید نفخ میشود.
8- در مورد خرید و مصرف داروهای بدون نسخهای که با تجزیه قند موجود در حبوبات باعث کاهش نفخ میشوند، با دکتر داروساز داروخانه مشورت کنید.
9- خوردن کمی عرق نعنا بعد از مصرف مواد غذایی نفاخ میتواند در بهبود نفخ موثر باشد.
- ۸۹/۰۱/۲۳
- ۲۱ نمایش