شیوع آسم در کشور
محمدمهدی گویا روز گذشته در نشست خبری سیزدهمین همایش روز جهانی آسم که در مرکز طبی کودکان برگزار شد، افزود: 5/1 میلیارد نفر از مردم دنیا مبتلا به بیماریهای مزمن ریوی هستند.
وی ادامه داد: بیماری آسم بیماری آزاردهندهای است که کیفیت زندگی را مختل و هزینههای زیادی را به بیمار، خانواده و جامعه تحمیل میکند.اما کشورهای پیشرفته توانستهاند شیوع این بیماری را تا حدی کاهش دهند و از بروز این بیماری پیشگیری کنند.
گویا افزود: یکسری از مواد آلاینده صنعتی که در منازل وجود دارد، میتواند موجب تشدید بیماری آسم شود. مصرف دخانیات اعم از سیگار و مواد دخانی دیگر در منزل موجب تشدید بروز آسم در کودکان و بزرگسالان میشود.
گردوغبار موجود در هوا، گرده گلهای بهاری، قارچها و کپکها همه از عوامل محیطی هستند که موجب تشدید بیماری آسم میشوند.
رئیس مرکز بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت افزود: مدرسه و محیط کار نیز از عواملی هستند که موجب تشدید بروز آسم میشوند و اگر بهداشت محیط رعایت شود به پیشگیری از بیماری آسم کمک خواهد شد.
گویا گفت: یکسری از عوامل تازه که جدیدا ایجاد شده است مانند تحریکات عاطفی، استرس، ترس و عصبانیت نیز موجب بروز آسم میشود. سرما نیز یکی دیگر از عوامل تشدید کننده این بیماری شناخته شده است. اگر چه عوامل محیطی دستبه دست هم میدهند و بروز بیماری را تشدید میکنند.
رئیس مرکز بیماریهای وزارت بهداشت اضافه کرد: در سال 83 مطالعهای که انجام شد نشان داد که میزان شیوع آسم در کشور حدود 10 درصد بوده است که هماکنون این آمار به 5/13 درصد افزایش پیدا کرده است. این عدد قابل توجهی است که باید برنامه مناسبی برای پیشگیری از بیماری آسم تدارک شود.
گویا افزود: افراد مبتلا به این بیماری باید در محیطی زندگی کنند که کمترین آسیب به آنان وارد شود. سبک زندگی آنها باید تغییر کند و کمتر در معرض آلایندههای محیطی قرار گیرند.
رئیس مرکز بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: در سال 83 تعداد 2 هزار و 712 نفر به علت ابتلا به بیماری آسم جان خود را از دست دادهاند و 15میلیارد تومان بابت درمان این بیماری در سال 83 پرداخت شده است.
وی گفت: کشورهایی در زمینه پیشگیری از آسم موفق بودهاند که توانستهاند عوامل محیطی را کاهش دهند تا مردم کمتر در معرض این عوامل قرار گیرند. در کشورهای پیشرفته هیچ کس حق ندارد در محیط بسته دخانیات مصرف کند؛ به دلیل اینکه این مواد موجب تشدید بروز آسم میشود.
رئیس مرکز بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت افزود: یک برنامه کشوری تدوین شده است که 7 هدف را دنبال میکند.
وی کنترل روند رو به افزایش آسم، بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به آسم، کمتر بستری شدن مبتلایان به آسم در بیمارستان، کاهش مراجعه مبتلایان به آسم به اورژانسهای بیمارستان، کاهش غیبت از مدرسه و محیط کار، کاهش از کارافتادگی ناشی از آسم و کاهش مرگ و میر ناشی از آسم را از اهداف هفتگانه این برنامه دانست.
وی اضافه کرد: کنترل این بیماری در گرو تغییر در عوامل محیطی است که میتواند در کاهش این بیماری نقش داشته باشد.
- ۸۹/۰۲/۰۸
- ۷۲ نمایش
با تشکر از وبلاگ خوب و زیباتون
من سعی کردم محیطی جالب و پر محتوا برای همه ی شما دوستان عزیز آماده کنم
اگر به آهنگ و فیلم و مصاحبه تصویری علاقه مند هستین به هیچ وجه از دست ندهید.
محیطی آرام و پرمحتوا برای دانلود برای شما آماده است.منتظر حضور سر سبزتان هستیم. گروه یاغیان جوان