مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

5 میلیون نفر در کشور به آسم مبتلا هستند

يكشنبه, ۱۲ ارديبهشت ۱۳۸۹، ۰۶:۰۵ ب.ظ

آلاینده‌های محیطی از جمله آلودگی هوا بر اثر سوخت‌های فسیلی و دود اتومبیل‌ها همچنین گرده افشانی گلها و استفاده از سیگار و دخانیات در کنار مصرف افشانه‌های خوشبو کننده، براق کننده یا پاک کننده نقش موثری در بروز یا تشدید حملات آسمی دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بر اساس تخمین سازمان جهانی بهداشت بین ۷ تا ۷.۵ درصد از مردم ایران مبتلا به بیماری آسم هستند که جمعیتی حدود پنج میلیون نفر را شامل می‌شود.   

"روزبه نقشین"، فوق‌ تخصص ریه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اعلام این خبر افزود: این در شرایطی است که 70 تا 80 درصد این افراد به درجات خفیف این بیماری مبتلا هستند و از سوی دیگر شاید فقط نیمی از این بیماران از بیماری خود آگاه‌ هستند برخی نشانه‌های این بیماری را سرماخوردگی یا آلودگی هوا تلقی می‌کنند.

وی با بیان اینکه سرفه، خس‌خس سینه و تنگی نفس از نشانه های اولیه بیماری آسم به شمار می‌رود، افزود: آلاینده‌های محیطی از جمله آلودگی هوا بر اثر سوخت‌های فسیلی و دود اتومبیل‌ها همچنین گرده افشانی گلها و استفاده از سیگار و دخانیات در کنار مصرف افشانه‌های خوشبو کننده، براق کننده یا پاک کننده نقش موثری در بروز یا تشدید حملات آسمی دارد.

نقشین به عوامل خطر ساز ابتلای کودکان به آسم اشاره کرد و افزود: علاوه بر عوامل وراثتی، بارداری مادران در سنین زیر 20 سال، مصرف دخانیات از جمله سیگار و قلیان در دوران حاملگی، استفاده از آنتی بیوتیک‌ها با طیف وسیع در سال اول تولد، تغذیه کودکان زیر شش ماه با غذاهایی غیر از شیر مادر، همچنین عفونت‌های شدید میکروبی و ویروسی که به خوبی درمان نشده‌اند همچنین استنشاق دود سیگار در منزل از جمله عوامل موثر در ابتلا به این بیماری به شمار می‌رود.

نقشین با اشاره به اینکه برای آسم واکسن و درمان قطعی‌ای در دنیا وجود ندارد گفت: تشخیص بر مبنای شرح حال دقیق، معاینه بالینی و استفاده از اسپیرومتری از مهمترین اقدامات اولیه به شمار می‌رود و انجام آزمایشات خون از جمله تست تعیین آلرژی که بسیار پر هزینه و وقت‌گیر است ناکارآمد خواهد بود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استفاده از انواع ماسک به جز ماسک N95 تنها برای جلوگیری از ورود ذرات معلق و ریزگرد هوا به ریه را فاقد کاربرد دانست و توصیه کرد: پس از تشخیص، اگر زیر نظر پزشک مجرب و با استفاده از داروهای اسپری کورتن‌دار که در دوزهای متعارف اغلب بدون عارضه استفاده می‌شوند می‌توان نشانه‌های بیماری را کمتر و از پیشرفت آن به علت معلولیت تنفسی جلوگیری کرد.


  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی