ترهفرنگی، سبزی پرخاصیت
خواص تغذیهای و درمانی
ترهفرنگی سرشار از ویتامینهای B و C و دارای مقادیر قابل توجهی املاح معدنی نظیر: آهن (عامل اکسیژنرسانی به خون)، منیزیم (ضدسرطان)، گوگرد (ضدعفونیکننده قوی)، پتاسیم (کاهشدهنده فشار خون) و فسفر (تقویت کننده حافظه) است. البته خوب است بدانید ویتامین C، آهن، منیزیم و کلسیم ترهفرنگی کمتر از سبزی تره است. معمولا سوپ ترهفرنگی را به بیماران مبتلا به سوءهاضمه و کسانی که مبتلا به رماتیسم و کمخونی هستند توصیه میکنیم. این سوپ معدههای ضعیف را تقویت کرده و در عین حال خاصیت ملینی دارد. این سبزی در هنگام پخته شدن از خود لعاب لزجی تراوش میکند که به همراه تار و پود سلولزیاش میتواند بقایای مدفوع و سموم روده را به خارج دفع کند. لذا برای مبتلایان به یبوست و بواسیر بسیار نافع است.
تمام برگهای سبز ترهفرنگی به دلیل دارا بودن مواد گوگردی ضدعفونیکننده قوی بوده و موجب تقویت دستگاه ریوی میشوند. این مواد از طریق خون وارد ریهها شده و عفونتهای مجاری تنفس و ورم گلو را التیام میبخشد و از لحاظ خاصیت ادرارآوری در درجه اول قرار دارد. لذا با خوردن خام ترهفرنگی در انواع سالادها به حفظ سلامتی خود کمک بسزایی میکنید. مصرف این سبزی مفید بعد از غذا مانع از ترشکردن میشود و خلطآور خوبی است و غریزه جنسی را تقویت میکند.
توصیهها
1 ـ اگر میخواهید با ترهفرنگی کوکو درست کنید در هنگام طبخ از شعله ملایم استفاده نمایید تا روغن آن نسوزد و محتویات آن ازجمله تخممرغ به آرامی پخته و مغزپخت شود. در این روش پخت تخریب مواد مغذی به حداقل خود میرسد ولی به دلیل آن که ویتامین C سبزیجات به حرارت حساس است در ضمن پخت از مقدار آن بسیار کاسته میشود. لذا به همراه این غذا از سالاد گوجهفرنگی و خیار استفاده کنید تا کمبود ویتامین C این غذا جبران شود.
2 ـ در این کوکو از روغن زیاد استفاده نکنید، چراکه روغن باعث سنگین و دیرهضم شدن آن میشود.
3 ـ به دلیل آن که بیشتر سبزیجات حاوی سدیم بالایی هستند از مصرف نمک در کوکو یا سوپ ترهفرنگی اجتناب کنید و برای مزهدار کردن کوکو از زرشک و سوپ از آب لیمو استفاده کنید. این مواد علاوه بر ویتامین C سرشار از پتاسیم بوده و میتوانند اثرات نامطلوب سدیم را کاسته و جایگزین نمک شوند. در ضمن جهت مقویتر شدن و خوشمزه و سهلالهضم شدن کوکو میتوانید از گردو در آن استفاده کنید.
توجه: این غذا را میتوانید حداکثر تا 2 روز در یخچال نگهداری کنید و قبل از مصرف مجدد باید آن را تا دمای 70 درجه سانتیگراد حرارت دهید.
- ۸۹/۰۲/۱۸
- ۲۵ نمایش