آلودگی آب تهدید جدی سلامت شهروندان
گروه دیگری از موادی که باعث آلودگی آب میشوند موادی هستند که برای تجزیه به باکتریهایی که اکسیژن آب را مصرف میکنند نیاز دارند. وقتی مقدار زیادی از این مواد وارد آب میشود تعداد باکتریها افزایش یافته و اکسیژن آب کم شده و به دنبال آن آبزیانی مانند ماهی از بین میروند. اسیدها، نمکها و فلزات سمی از دیگر موادآلودهکننده آبند که باعث میشود آب غیرقابل آشامیدن شده و موجودات آبزی نتوانند به زندگی خود ادامه دهند. در صورت افزایش نیتراتها و سولفاتهای موجود در آب، گیاهان آبزی مانند خزهها به مقدار زیاد رشد مییابند و اکسیژن آب را مصرف میکنند. این مساله باعث مرگ ماهیان شده و در صورتی که این آب توسط کودکان مصرف شود مشکلات جدی برای آنها به وجود میآورد.
در نهایت روغنها، پلاستیکها و حشرهکشها از دیگر آلودهکنندههای آب هستند. اخیرا مواد رادیواکتیو نیز به این مجموعه اضافه شدهاند که موجب بروز سرطان، اختلالات هنگام تولد و آسیبهای ژنتیکی میشوند و از خطرناکترین آلودهکنندههای آب هستند.
آلودگی آب معمولا از فعالیت انسانها ناشی میشود. کارخانجات، معادن زیرزمینی، چاههای نفت، بارانهای اسیدی، ترافیک شهری و آلودگیهایی که از طریق رودخانهها جابهجا میشوند همگی از منابع آلودهکننده آب به شمار میروند.اگر آب حاوی مواد غذایی برای رشد باکتریهای بیهوازی باشد، تعداد این باکتریها در آب افزایش یافته و در طی فعالیتهای خود گازی به نام سولفید هیدروژن تولید میکنند که بویی شبیه تخممرغ گندیده میدهد. بنابراین وقتی آب بوی تخممرغ گندیده میدهد میتوانیم نتیجهگیری کنیم که هیدروژن آن بالاست.
روشهای مختلفی برای اندازهگیری آلودگی آب وجود دارد. علاوه بر آزمایشگاههای سنجشآلودگی از تغییر رفتار ماهیها هم میتوان برای اطلاع از آلودگی آب استفاده کرد. برای جلوگیری از آلودگی آب نباید پسماندهای شیمیایی را به داخل آب رها کرد و از آلودگی هوا نیز جلوگیری کرد، چراکه آلودگی هوا به صورت باران به آب برمیگردد و آن را آلوده میکند. توصیه آخر این که هیچوقت آبی که رنگ و طعم غیرطبیعی دارد و آبهایی که منبع آنها نامشخص است را مصرف نکنید تا دچار عوارض ناشی از مصرف آب آلوده نشوید.
- ۸۹/۰۲/۲۳
- ۲۱ نمایش