مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

کاهش سکته مغزی در زنان با پیاده‌روی

يكشنبه, ۲۶ ارديبهشت ۱۳۸۹، ۱۰:۲۱ ق.ظ

سکته مغزی یکی از بیماری‌های ناتوان‌کننده شایع در جوامع امروزی است. سکته مغزی که می‌تواند به دلیل اختلال در عملکرد بخشی از مغز به واسطه اختلال در خون‌رسانی به وجود آید، خود را با علائم گوناگونی همچون ناتوانی در حس یا حرکت اندام‌ها یا صورت عموما نمایان می‌کند. سکته‌های مغزی می‌توانند ناشی از انسداد عروق به واسطه لخته یا پارگی رگ خون‌رساننده باشند.
 
عوامل خطر شامل فشار خون کنترل نشده، دیابت، چربی خون بالا، سیگار و چاقی می‌باشد. برای تایید تشخیص از تصویربرداری از مغز استفاده می‌شود که در این بین سی‌تی‌اسکن از روش‌های رایج می‌باشد.

به دلیل آسیب‌های ناشی از این بیماری و عدم بازگشت عملکرد فرد به حد طبیعی به واسطه درمان‌های موجود، پیشگیری روشی به جا و از نظر اقتصادی و هزینه‌ای که به سیستم بهداشت و درمان وارد می‌کند بهینه و اقتصادی است. کنترل دیابت، فشار خون و چربی خون در کنار فعالیت روزانه می‌تواند در کاهش چشمگیر این بیماری نقش داشته باشد.

محققان دریافتند، زنانی که در هفته به مدت 2 ساعت یا بیشتر پیاده‌روی می‌کنند، مخصوصا پیاده‌روی سریع در معرض خطر کمتری برای ابتلا به سکته مغزی در اشکال مختلف آن هستند. آنان با بررسی 39 هزار و 315 زن 45 ساله و بالاتر آمریکایی به مدت 9 تا 11 سال که مبادرت به پیاده‌روی می‌کردند، براساس مدت و سرعت پیاده‌روی، توانستند میان پیاده‌روی و کاهش سکته مغزی در کل، نوع لخته‌ای و نوع خونریزی‌دهنده ارتباطاتی بیابند.

زنانی که برای 2 ساعت یا بیشتر در هفته مبادرت به پیاده‌روی می‌کردند، دارای کاهش 30 درصدی در خطر وقوع سکته مغزی نسبت به زنانی بودند که پیاده‌روی نمی‌کردند، این در حالی است زنانی که پیاده‌روی آنان با سرعت بیش از 4‌/‌8 کیلومتر در ساعت بود، دارای کاهش 37 درصدی در قیاس با زنانی که پیاده‌روی نمی‌کردند، بودند.

زنانی که در اوقات فراغت خود مبادرت به فعالیت بدنی می‌کردند، تنها 17 درصد کاهش در میزان بروز سکته مغزی داشتند. جالب این‌که در افرادی که تحت انجام فعالیت‌های بدنی شدید بودند، کاهشی در خطر بروز سکته دیده نشد.

از طرفی براساس اطلاعات به دست آمده نمی‌توان گفت افرادی که پیاده‌روی می‌کنند، از کدام نوع از سکته مغزی بیشتر در امان می‌مانند. احتمال این‌که پیاده‌روی در مقابل فعالیت شدید بدنی با کاهش بیشتری در میزان سکته قلبی همراهی می‌کند شاید به اثر مفید پیاده‌روی بر روی فشار خون بیمار برمی‌گردد که همین فشار خون عاملی واضح و مهم برای بروز سکته مغزی ناشی از خونریزی و نوع لخته‌ای است.

نتیجه این‌که فعالیت بدنی در حد متوسط مانند پیاده‌روی نسبتا سریع، می‌تواند باعث کاهش بروز سکته مغزی گردد.


  • حامد عبیری

نظرات (۱)

اول شدم
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی