افزایش علاقه به نوشیدنیهای شیرین سلامت جامعه را تهدید میکند
مصرف بیش از اندازه نوشیدنی های شیرین سلامت جامعه را با خطر رو به رو کرده است ، این در حالی است که محققان معتقدند حتی کاهش اندک در مصرف این نوشیدنی ها از ابتلای بسیاری به بیماری های خطرناک پیشگیری می کند.
محققان معتقدند حتی کاهش اندک مصرف نوشیدنیهای شیرین تاثیر زیادی در کنترل فشار خون دارد.
دکتر لیوی چن متخصص بیماریهای همه گیر از دانشگاه لوئیزیانا در این باره گفت: در صورتی که جامعه مصرف این نوشیدنیها را کاهش دهد میتواند تاثیر زیادی روی سلامت عمومی داشته باشد.
فشار خون بالا یکی از مهمترین فاکتورها در ابتلا به حمله قلبی و بیماریهای قلبی و عروقی است. انجمن قلب آمریکا بارها در مورد افزایش میزان شکر در نوشیدنیهای شیرین هشدار داده بود.
آخرین تحقیقات نشان میدهد افزایش میزان استفاده از شکر در نوشیدنیهای شیرین میتواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را به طور قابل توجهی افزایش دهد.
در آخرین گزارش در مورد اثر شکر اضافه شده به غذاهای فرآوری شده مطالعه شده است. در این گزارش به مردان سفارش شده است میزان مصرف شکر در روز را به 150 کالری که معادل با 9 قاشق چای خوری است کاهش دهند. زنان نیز باید مصرف شکر را تا 100 کالری که معادل با 6 قاشق چایخوری است محدود کنند.
نوشیدنیهای شیرینی که در این تحقیقات مورد توجه بودند شامل نوشیدنیهای بدون الکل، آب میوهها و لیموناد بود.
در تحقیقی که روی 810 فرد داوطلب با میانگین سنی 50 سال انجام شده بود، محققان متوجه شدند کاهش میزان مصرف نوشیدنیهای شیرین در کاهش فشار خون تاثیر زیادی دارد.
همزمان با اوج گرفتن بحران چاقی در کشور آمریکا تلاشهای زیادی در این کشور برای کاهش مصرف نوشیدنیهای شیرین در حال انجام است. تعدادی از مسوولان معتقدند با افزایش مالیات این نوشیدنیها میتوان قدم موثری در کاهش مصرف آنها برداشت.
- ۸۹/۰۳/۰۴
- ۲۵ نمایش