آلودگی با قارچهای فرصتطلب
سوالاتی که پزشک میپرسد
1 ـ جوشها از چه وقتی ایجاد شدهاند؟ 2 ـ آیا از نزدیکان و دوستان شما کسی دچار همین مشکل شده است؟ 3 ـ آیا بتازگی داروی خاصی مصرف کردهاید؟ 4 ـ آیا لباس جدیدی به تن کردهاید؟ 5 ـ آیا سابقه حساسیت پوستی دارید؟
پزشک معاینه میکند
پزشک محل جوشها و پاهای بیمار را به دقت بررسی میکند و از بیمار میخواهد که اگر ضایعه پوستی دیگری نیز دارد به وی نشان دهد.
تشخیص پزشک چیست؟
بیمار دچار عفونت قارچی شده است. عفونت قارچی کشاله ران یکی از عفونتهای شایع این ناحیه در مردان است که بیشتر در ورزشکاران دیده میشود. انواع مختلفی از قارچها باعث ایجاد این جوشها میشوند که مهمترین آنها تریکوفیتون روبروم نام دارد. این قارچها در نقاط گرم، مرطوب و تاریک ساکن میشوند. این قارچها از طریق حوله آلوده بخصوص در سونا و رختکنها منتقل میشوند. این بیماری بیشتر در فصل گرما مشاهده میشود و بیشتر کسانی را که فعالیت فیزیکی دارند، گرفتار میکند. پوشیدن شلوارهای تنگ و نایلونی اوضاع را بدتر میکند. در صورتی که این عفونت قارچی درمان نشود، سطح درگیری آن افزایش مییابد و نقاط دیگر ران و باسن را نیز گرفتار میکند.
نکات مهم از زبان پزشک
1 ـ محل را به آرامی با آب ولرم بشویید و با یک پارچه تمیز با ملایمت خشک کنید. 2 ـ با مراجعه به پزشک پماد موضعی که برای شما تجویز میشود را تهیه کرده و طبق دستور روی محل مربوطه بمالید. 3 ـ اگر خارش شما شدید است از پزشک بخواهید که پماد استروئید موضعی نیز برای شما تجویز کند.4 ـ در صورتی که درمان موضعی موثر نبود و جوشها از بین نرفت یا این که پس از مدتی دوباره دچار همین حالت شدید به پزشک بگویید تا از درمانهای خوراکی برای شما استفاده کند.5 ـ از پوشیدن شلوارهای تنگ و نایلونی که باعث افزایش دما و تعریق کشاله ران میشوند، خودداری کنید.6 ـ علاوه بر قارچها، بیماریهای دیگری نیز میتوانند همین علامتها را ایجاد کنند، بنابراین اگر دچار چنین حالتی شدید با این احساس که حتما مشکل شما از قارچ ناشی شده است به طور خودسرانه از داروهای ضد قارچ استفاده نکنید، چرا که اگر عامل بیماری چیز دیگری باشد، نهتنها درمان شما فایدهای نداشته است بلکه درمان اصلی را به تاخیر میاندازد. 7 ـ ضمنا به یاد داشته باشید که هرگز در ورزشگاهها از حوله مشترک برای خشک کردن خود استفاده نکنید.
- ۸۹/۰۳/۰۶
- ۱۷ نمایش