مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

زندگی در شهر پلاستیکی!

جمعه, ۷ خرداد ۱۳۸۹، ۰۷:۴۱ ق.ظ

تا همین چند سال پیش مردم تنها با زنبیل یا کیسه پارچه‌ای برای خرید بیرون می‌رفتند و مغازه‌دارها اجناس را در پاکت‌های مقوایی به مشتریان می‌دادند، اما هم‌اکنون کیسه‌های پلاستیکی جایگزین همه آنها شده‌اند. این در حالی است که وقتی کیسه‌های پلاستیکی به عنوان زباله‌ دور ریخته می‌شوند 300 تا 500 سال در طبیعت باقی می‌مانند و باعث آلودگی محیط زیست، رودخانه‌ها و کانال‌های آب و گرفتگی آبراهه‌ها و ساکن شدن آب و بنابراین زاد و ولد حشرات می‌شوند.

در گذشته مردم وقتی می‌خواستند خارج از خانه ساندویچی بخورند، ساندویچ‌هایشان را در پوشش‌های کاغذی همراه یک شیشه نوشابه تحویل می‌گرفتند، اما امروزه ساندویچ‌ها در پوشش‌های پلاستیکی و نوشابه‌ها را در بطری‌ها و لیوان‌های یک بار مصرف تحویل مشتریان می‌شود.در این میان بد نیست بدانید اگر هر خانواده ایرانی در هفته تنها یک کیسه پلاستیکی کمتر استفاده کند در مجموع می‌توان از تولید حدود 816 میلیون کیسه پلاستیکی در سال جلوگیری کرد.

قسمت زیادی از ترکیبات پلاستیک‌ها را مواد نفتی تشکیل می‌دهد. این مواد از طریق ورود به زنجیره‌های غذایی به بدن انسان راه می‌یابد. مواد سمی موجود در پلاستیک‌ها موقع بالا رفتن حرارت محیط، گرم کردن پلاستیک‌ها در مایکروویو یا در تماس با آب گرم و اجاق و... به درون غذا راه می‌یابد. برخی پلاستیک‌ها حاوی ماده‌ای به نام BPA هستند که در داخل بدن ما روی هورمون استروژن اثرات نامطلوبی می‌گذارد. همچنین این ماده زمینه را برای بروز برخی سرطان‌ها مانند سرطان پروستات و سینه فراهم می‌کند.

اما به نظر شما برای آن که پلاستیک نتواند به زندگی شهری ما آسیب وارد کند، چه باید کرد؟ برای جایگزینی کیسه‌‌ها و ظروف پلاستیکی، باید فرهنگ استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای و مقوایی در بین شهروندان ترویج شود. به یاد داشته باشید که از نگهداری غذاهای داغ و چرب در ظروف پلاستیکی اجتناب کنید. روغن غذاها سطوح این ظروف را به محیطی مناسب برای رشد انواع میکروب‌ها تبدیل می‌کند و این خود می‌تواند موجب آلودگی غذاها شود. هرگز از ظروف پلاستیکی بازیافتی استفاده نکنید. ظرف‌های بازیافتی معمولا کدر و تیره‌رنگ هستند و بوی نامطبوعی داشته و استاندارد نیستند. در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف نوع شیری‌رنگ آن را استفاده کنید. برای گرم کردن و پختن غذا از ظروف پلاستیکی در ماکروویو استفاده نکنید و آن را با ظروف شیشه‌ای یا سفالی جایگزین کنید.

تا جای ممکن از استفاده از آب موجود در بطری‌های پلاستیکی دوری کنید. بهتر است از بطری‌های پلاستیکی که برای حمل و نگهداری نوشابه به کار می‌روند، استفاده نکنید. بطری‌های شیر و آب نوزادان که از پلاستیک درست شده‌اند، می‌توانند مقداری از مواد سمی موجود در خود را به همراه شیر و آب به بدن آنها رسانده و اثرات نامطلوبی بر آنها بگذارند.


  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی