مصرف شیر خام مهمترین علت ابتلا به تب مالت است
یک کارشناس صنعت شیر با تاکید بر آلودگی شیر خام گفت: مصرف شیر خام و فرآورده های لبنی سنتی مهمترین علت ابتلا به تب مالت است.
دکتر ثریا نواب پور با تاکید بر آلوده بودن شیرخام و هشدار نسبت به پیامدهای مصرف این فرآورده دامی که مهمترین آن ابتلا به تب مالت است از مسئولان وزارت بهداشت درخواست کرد با هدف کمک به سلامت جامعه، عرضه شیر خام در کشور را که به صورت فله ای به فروش می رسد، ممنوع کرده تا متقاضیان تنها از محصولات صنعتی دارای استاندارهای بهداشتی استفاده کنند.
وی افزود: هر چند استاندارد شیر خام در کشور اجباری است اما هم اکنون کارخانه هایی که شیر خام را دریافت می کنند، برای خود ضوابطی دارند که خارج از آن ضوابط شیر خام را از دامدار نمی پذیرند.
این کارشناس صنعت شیر کشور ادامه داد: بسیاری از شیرهای خامی که به دلیل منطبق نبودن با استانداردهای کارخانه ها از سوی کارخانه ها برگشت می خورد از سوی دامدار به صورت فله ای به فروش می رسد که این امر سلامت خریداران را تهدید می کند.
نواب پور اظهار داشت: خریداران شیر خام را می جوشانند ولی شیر خام ممکن است دارای مواد افزودنی غیر قابل تشخیص برای مصرف کننده باشد. از طرف دیگر برخی محصولات مانند خامه های سنتی، کشک، ماست و سایر فرآورده های لبنی فله ای به دلیل پاستوریزه نبودن و امکان آلودگیهای میکروبی، سبب انتقال میکروب به مصرف کننده و بیماری مصرف کننده می شود.
این کارشناس صنعت شیر کشور، مصرف شیر فله ای از سوی مردم را ناشی از نگاه غلط به خواص شیر خام دانست و گفت: متاسفانه مردم با این تصور که تقلب در کارخانه ها صورت می گیرد، اعتماد بیشتری به محصولات فله ای داشته و فرآورده های لبنی را که عمل پاستوریزاسیون در آنها انجام نشده است، به عنوان محصولات سنتی با اعتماد بیشتری مصرف می کنند.
وی اضافه کرد: از سال 1930 میلادی که روش پاستوریزاسیون برای سالم سازی شیر معمول شد، عرضه شیرخام در کشورهای صنعتی ممنوع شد و در صورت عرضه پیگرد قانونی دارد.
به گفته نواب پور، این در حالی است که در کشور شاهد عرضه شیر خام هستیم که این مسئله در شهرستانها بسیار بیشتر از تهران به چشم می خورد.
وی گفت: نظارت ناکافی سازمان دامپزشکی بر دامداریها سبب بیماری دام و آلودگی شیر خام شده است.
- ۸۹/۰۳/۱۶
- ۱۶ نمایش
خوبم
چشم
مرسی که سر میزنی