پرکاری تیروئید
هورمونهای تیروئید، تولید انرژی و حرارت در بدن را افزایش میدهند و به همین دلیل فرد دچار بیماری پرکاری تیروئید، اشتهای زیادی دارد ولی روز به روز لاغر میشود و به دلیل هدر رفتن انرژی احساس خستگی دائمی دارد.
انواع درمان
درمان دارویی: داروهایی مثل متی مازول و پروپیل تیوراسیل که به شکل قرص هستند، باعث کاهش تولید هورمونهای تیروئید میشوند. با مصرف این داروها بیماری بخوبی مهار میشود. بیمار باید به مدت 18 ماه از دارو استفاده کند و سپس در صورت صلاحدید پزشک میتواند مصرف دارو را قطع کند. حدود نیمی از بیماران بعد از قطع دارو بهبود دائمی پیدا میکنند و نیمی دیگر دچار عود بیماری میشوند که نیاز به درمان دارند.
ید رادیواکتیو: ید رادیواکتیو یکی از بهترین درمانهای این بیماری است. بعد از تزریق این ماده به بدن بیمار غده تیروئید تقریبا تمام آن را جذب میکند و در عرض چند روز تخریب میشود. این روش میزان موفقیت بالایی دارد، ولی در برخی موارد باعث کم کاری تیروئید میشود.
جراحی: راه سوم درمان پرکاری تیروئید، جراحی است. در این روش بخش زیادی از غده تیروئید را به روش جراحی از بدن بیمار خارج میکنند و بخش کمی را باقی میگذارند. این روش اگر توسط جراح ماهری صوررت گیرد دارای عوارض کمی است. از طرفی احتمال کمکاری تیروئید در این روش کمتر است.
- ۸۹/۰۳/۱۷
- ۱۸ نمایش