آلرژیهای چشمی را بموقع درمان کنید
علائم آلرژی چشمی در افراد مختلف متفاوت است و طیف وسیعی از علائم، از سوزش و خارش خفیف تا علائم شدید و آزاردهنده و گاه خطرناک را در بر میگیرد. بعلاوه، حساسیتهای چشمی اغلب با سایر علائم آلرژی مانند آبریزش از بینی و حساسیتهای پوستی همراه است.
اصولا واکنشهای حساسیتی در افراد جوان (سن زیر 30 سال) شایعتر است. بعلاوه احتمال بروز آلرژی در کسانی که سابقه حساسیت قبلی داشتهاند و یا در خانواده آنها بیماریهای آلرژیک وجود دارد بیشتر است. بخصوص افرادی که آلرژیهایی از نوع آبریزش از بینی حساسیتی یا آلرژی پوستی دارند، بسیار مستعد ابتلا به حساسیتهای چشمی هستند.
دلیل اصلی ایجاد علائم آلرژی، هیستامین است. ترشح هیستامین باعث بروز خارش، سوزش و اشکریزش میشود. همچنین هیستامین با گشاد کردن رگها باعث میشود که چشم قرمز و پرخون به نظر برسد. بعلاوه این ماده موجب میشود که مقداری مایع از رگها به داخل بافت ملتحمه و پلک نشست کند. در این حالت تورم پلک ایجاد میشود و حتی ممکن است پلکها آنقدر متورم شوند که فرد حتی نتواند چشمهایش را باز کند.
آلرژی چشمی معمولا هر دو چشم را درگیر میکند، اما گاهی علائم حساسیت فقط در یک چشم بروز میکند، بخصوص وقتی که یک ذره حساسیتزا وارد چشم شود و فرد چشم مبتلا را بخاراند، ممکن است شدت علائم در این چشم خیلی بیشتر از چشم مقابل باشد.
اما نکته مهمی که متخصصان چشم روی آن تاکید دارند، درمان به موقع آلرژیهای چشمی است، زیرا آنها معتقدند اگر آلرژی چشمی فصلی بموقع درمان نشود، ممکن است فرد به عوارض درازمدت دچار شود.
گرده گلها و آلودگی هوا، عامل آلرژی چشمی
دکتر سیدمحمد جزایری، متخصص بیماریهای چشمی در گفتگو با جامجم، آلرژیهای چشمی را یکی از بیماریهای آزاردهنده و نسبتا مقاوم به درمان میداند که با شروع فصل بهار و گردهافشانی گلها و همچنین در فصل تابستان در برخی افراد دیده میشود.
به گفته وی، بیماران با علائمی چون سوزش، خارش و قرمزی چشم مراجعه میکنند، همچنین این بیماران معمولا تاری دید و ترشح چرکین ندارند، اما ممکن است ترشحات غلیظی در گوشه چشم آنها دیده شود.
دکتر جزایری تصریح میکند: آلرژیهای چشمی به علت عامل حساسیتزا هر دو چشم را درگیر میکند و بیمار در هر دو چشم خود با علائم بیماری مواجه است و همین مساله تشخیص این بیماری را آسان میکند.
به گفته این متخصص چشم، گردهافشانی گلها، آلودگی هوا، عوامل محیطی و آلودگیهای خارجی از مهمترین عوامل ایجاد آلرژیهای چشمی است. البته شدت این بیماری در افراد مختلف و براساس میزان مقاومت بدنشان متفاوت است.
دکتر جزایری بهترین راه درمان این بیماری را شناخت و دوری از عامل ایجاد حساسیت عنوان کرده و میگوید: در صورت بروز علائم آلرژی چشمی، بیمار باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کند چون در مراحل اولیه با تجویز داروهای ضدحساسیت و قطرههای چشمی این بیماری به راحتی و در زمان کمتری قابل درمان است.
جزایری تصریح میکند: در شرایطی که میزان آلرژی شدت بالایی داشته باشد، علاوه بر قطرههای چشمی داروهای خوراکی نیز به بیمار تجویز میشود، اما آنچه که بسیار مهم است مراجعه به موقع برای درمان این بیماری است.
ممنوعیت نفازولین در بیماران فشار خونی
این متخصص چشم درباره استفاده از قطرههای چشمی نیز هشدار داده و میگوید: قطره چشمی نفازولین در مواردی که بیماری شدید نباشد، بهترین گزینه است اما این دارو نباید برای بیمارانی که فشار خون دارند تجویز شود.
به گفته وی، این دارو برای کودکان زیر 6 سال نباید تجویز شود.
خطر آب مروارید با مصرف خودسرانه کورتون
جزایری درباره استفاده از قطرههای کورتون نیز تاکید میکند: داروهای کورتون به علت عوارض درازمدت و خطرناکی که دارند باید تحت نظر پزشک و برای کوتاه مدت مصرف شود، چراکه مصرف خودسرانه و مزمن این داروها باعث عوارض غیرقابل برگشتی همچون آب مروارید (کاتاراکت) و آب سیاه (گلوکوم) در درازمدت میشود.
این متخصص توصیه میکند: بیماران در صورت بروز هرنوع سوزش، خارش و قرمزی در چشم در سریعترین زمان به پزشک مراجعه کنند، چراکه عدم درمان بموقع آلرژیهای چشمی به عوارض درازمدت منجر میشود.
علاوه بر این مهمترین کار برای درمان آلرژیهای چشمی، شناسایی عامل آلرژیزا و پرهیز از تماس با آن است.
تمیز نگه داشتن خانه به منظور به حداقل رساندن گرد و غبار، پرهیز از نگهداری حیوانات خانگی، حفظ رطوبت مناسب در هوا و خنک کردن هوای منزل از دیگر اقدامات پیشگیریکننده بیماری است.
پرهیز از خاراندن چشمها، استفاده از کمپرس آب سرد و دارودرمانی البته تحت نظر پزشک متخصص از دیگر راههایی است که در زمان ابتلا به آلرژی بسیار توصیه میشود.
- ۸۹/۰۳/۱۹
- ۱۵ نمایش