خواص زرد آلو
گیاه شناسی:
درخت زرد آلو بومی نواحی چین می باشد و هنوز هم بصورت وحشی در این مناطق می روید این درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت .
درخت زردآلو تا ارتفاع 6 متر می رسد برگهای آن مانند قلب نوک تیز و برنگ سبز روشن مایل به زرد می باشد . گلهای زردآلو درشت و برنگ سفید متمایل به قرمز است .
میوه آن گوشتی و زرد رنگ با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان میرسد.
هسته زردآلو صاف ، قهو های و بیضی شکل است، مغز آن در داخل هسته قرار دارد که طعم آن شیرین و گاهی تلخ می باشد .
خواص داروئی:
زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است .
1- تصفیه کننده خون است .
2- عروق را باز می کند .
3- ملین است .
4- بوی بد دهان را رفع می کند.
5- تب بر است .
6- بعلت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است.
7- ورم مفاصل را برطرف می کند.
8- ضد نرمی استخوان است .
9- برای قلیایی کردن بدن مفید است .
خواص درمانی هسته و برگ زردآلو:
مغز هسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و برگ و گل آن سرد و خشک است .
1- مغز آن تقویت کننده قوای جنسی است .
2- روغن مغز هسته زرد آلو را اگر در گوش بچکانید صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می کند .
3- روغن مغز هسته برای نرم کردن پوست مفید است.
4- روغن مغز هسته اگر تلخ باشد کشنده کرم معده و روده است .
5- روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.
6- دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است.
7- برای تسکین گوش درد چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید .
توضیحات:
زردآلو بطور کلی دیر هضم ، ثقیل و نفاخ است . اشخاص سالخورده و کودکان باید از زیاد خوردن آن احتراز کنند . همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آنرا نیز تناول نمود زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آنرا آن آسان می سازد.
- ۸۹/۰۳/۱۹
- ۱۵ نمایش