نسخه خوشمزه برای مبارزه با بیماریهای قلبی
شاید بسیار شنیده باشید که با خوردن یک ماده غذایی خاص سطح کلسترول به میزان چشم گیری بالا یا پایین می رود. طبیعی است که این نوسان با مصرف مواد غذایی سالم و کم چرب یا مواد غذایی حاوی چربی مفید، کمتر و با مصرف مواد غذایی چرب بیشتر می شود؛ اما آجیل ها و انواع مغز ها جزو کدام دسته اند؟
تحقیقات و آزمایش های اخیر در زمینه نقش آجیل در چگونگی نوسان کلسترول نشان می دهد که آجیل و انواع مغزها در تنظیم سطح کلسترول و همچنین از بین بردن چربی های غیر مفید و مضر برای قلب و عروق بی نظیر عمل می کنند. شواهد نشان می دهد که مصرف آجیل در کاهش میزان کلسترول بد LDL و ارتقا عملکرد چربی های مفید و لیپید های خون نقش چشم گیری دارد. حال باید دید این میزان چقدر بوده و آیا مصرف بیش از حد آن نیز موجب بروز عوارض جانبی دیگری می شود یا خیر؟!
کاهش کلسترول بد به طرز باور نکردنی
تحقیق روی 538 مرد و زن که در 25 مورد آزمایشی شرکت کرده اند، نتایج رضایت بخشی را در زمینه کاهش میزان کلسترول خون نشان می دهد. نتایج نشان می دهد در افرادی که روزانه حدود 56 گرم آجیل مصرف می کنند، میزان کل کلسترول تا 1/5 درصد و میزان کلسترول بد(LDL) تا 4/7 درصد کاهش می یابد. این مقدار آجیل همچنین میزان کلسترول بد را تا 3/8 درصد به کلسترول خوب HDL تبدیل می کند و باعث کاهش 2/10 درصدی سطح تری گلیسرید در افرادی که چربی خون دارند، می شود.
گردو سلطان مغزها
در میان انواع مغزها، گردو حرف اول را می زند. از آنجایی که گردو میزان چشمگیری چربی های مفید و امگا 3 دارد، در تنظیم کلسترول خون نقش موثری ایفا می کند. دانشمندان مصرف روزانه 22 عدد گردو که تقریبا 150 کالری دارد را توصیه می کنند. گردو سرشار از انواع پروتئین و فیبر بوده و حاوی ویتامین های بسیاری است. تحقیقات مشابه در زمینه مصرف بادام، بادام زمینی، فندوق و پسته انجام شده است و نتایج این تحقیقات، مصرف این مغزها را نیز پیشنهاد می کند.
فیبر های نجات بخش
طبق آخرین نتایج اعلام شده، اجیل حاوی مقادیر بالایی فیبر است که در کاهش سطح تری گلیسرید و افزایش میزان HDL خون نقش موثری دارد. فیبر موجود در آجیل میزان تری گلیسرید را به طرز چشم گیری پایین می اورد. مکمل های حاوی فیبر میزان LDL خون را بین 10 تا 20 درصد کاهش می دهد.
کاهش وزن با آجیل
یک راه حل ساده برای جلوگیری از اضافه وزن حذف کردن تنقلات پر کالری و جایگزین کردن آجیل در میان وعده ها است. وزن پایین و مناسب، سطح LDL خون را کاهش می دهد. همیشه به یاد داشته باشید که هرچه بیشتر وزنتان را کم کنید میزان LDL خونتان پایین می آید و در کنار آن کلسترول خوب بدن HDL نیز کم می شود. به محض اینکه وزنتان را کم کردید و آن را ثابت نگه داشتید میزان HDL خون دوباره بالا می رود و کلسترول خوب بدن افزایش می یابد. ورزش کردن به تنهایی می تواند سطح HDL خون را افزایش و سطح LDL خون کاهش دهد.
چربی های اشباع نشده را افزایش دهید
اکثر مشکلات و اختلالاتی که در ریتم عملکرد سیستم های مختلف بدن صورت می گیرد به خاطر مصرف بیش از حد چربی های اشباع شده است. به همین خاطر بهتر است تا حد امکان استفاده از چربی های مضر را کاهش داده و مصرف چربی های مفید و اشباع نشدنی را افزایش داد. جالب است بدانید، چربی های اشباع شده علاوه بر افزایش کلسترول خوب HDL، کلسترول بد LDL را نیز افزایش می دهد که این مسئله کاملا نگران کننده است. به همین خاطر باید به مصرف چربی های مفید و اشباع نشدنی بیشتر علاقه نشان داد. این چربی ها که گروه اصلی آنها را امگا3 تشکیل می دهد به وفور در محصولات دریایی و مغز دانه های آجیل دیده می شود.
پودر مشگل گشا
مشکل کلسترول بالا اغلب در بزرگسالان دیده می شود؛ اما مسئله این است که بسیاری از بزرگسالان هنگام خوردن انواع مغزها دچار مشکل می شوند، چرا که این دانه ها سفت بوده و به خاطر ناراحتی های دندان و لثه ای که بزرگسالان دارند نمی توانند آنها را به راحتی مصرف کنند. چاره چیست؟ راه حل بسیار ساده است... کافی است انواع مغزها مختلف را پودر کرده و پودر آن را با قاشق نوش جان کنید. در این صورت هم از خواص بی شمار آجیل بهره مند می شوید و هم آسیبی به دندان و لثه هایتان وارد نمی شود. توجه داشته باشید که پودر انواع آجیل در معرض هوا، رطوبت را به خود جذب می کند و به همین خاطر بهتر است آن را در ظرف در بسته و جای خشک و خنک نگهداری کنید.
سازمان جهانی غذا و دارو اعلام کرده است که مصرف حدود 30 گرم آجیل در روز می تواند از بسیاری از امراض و ناراحتی های قلبی جلوگیری کرده و میزان کلسترول خون را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد.
حالا یک مشت آجیل میل دارید؟
- ۸۹/۰۳/۲۳
- ۱۷ نمایش