غذاهای آماده سالانه 40 هزار نفر را در انگلستان میکشد
موسسه ملی سلامت و ارتقاء کلینیکی انگلستان (نایس) اعلام کرد هر سال 40 هزار نفر در این کشور بدون دلیل و فقط به واسطه داشتن نمک و چربی زیاد در رژیم غذایی، جان خود را از دست میدهند.
تحقیقات نشان میدهد مصرف هلههولهها و غذاهای آماده هزینههای سنگینی بر جامعه و بخش سلامت و در نهایت روی اقتصاد ملی این کشور وارد میکند.
به همین دلیل برای اولین بار این سازمان راهنماییهایی را در مورد چگونگی پیشگیری از تعداد بالای مرگ و میرهای بیمورد و به واسطه خوردن غذاهای آماده و فرآوری شده منتشر کرده است.
علاوه بر آن، این سازمان خواستار تغییرات سریع و بسیار جدی در روشهای تولید غذا و سیاستهای دولتی برای تشویق مردم به غذاهای سالمتر شده است تا میزان نمک و چربی مصرفی مردم به پایینترین حد ممکن برسد.
این سازمان معتقد است چربیهای ترانس که هیچ ارزش غذایی ندارند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهند باید به طور کل ممنوع شود.
نایس برای اثبات رابطه بین مصرف غذاهای ناسالم و در خطر قرار گرفتن سلامت عمومی جامعه تمام شواهد ممکن را جمع آوری کرده است تا جامعه را متوجه بحران پیش روی آنها کند.
تحقیقات نایس نشان میدهد نزدیک به 5 میلیون نفر در این کشور به بیماریهای قلبی و عروقی دچار هستند و سالانه نزدیک به 150 هزار نفر از این افراد به واسطه این بیماریها جان خود را از دست میدهند. این در حالی است که با رعایت برخی استانداردها در زمینه تولید مواد غذایی میتوان از مرگ 40 هزار نفر از این افراد پیشگیری کرده و صدها میلیون پوند در هزینههای سالانه کشور صرفهجویی کرد.
در قسمتی از این راهنما آمده است:
قیمت مواد غذایی کمنمک و کمچربی باید کمتر از مواد غذایی مشابه باشند تا مردم بیشتر از خرید این مواد غذایی استقبال کنند.
تبلیغات تلویزیونی غذاهای ناسالم مانند چیپسها، غذاهای آماده و مانند آن باید تا ساعت 9 شب ممنوع شود و علاوه بر آن مراکز فروش این محصولات در نزدیکی مدارس باید تا حد امکان کاهش پیدا کند.
در بخش کشاورزی باید توجه بیشتری صورت گیرد و با اتخاذ سیاستهای درست کشاورزان به تولید محصولات سالمتر تشویق شوند.
باید یک سیستم برچسبگذاری روی مواد غذایی طراحی شود تا خریداران با یک نگاه ساده بتوانند ناسالم بودن این مواد غذایی را تشخیص دهند.
مسوولان باید با اتخاذ سیاستهای درست و فراهم کردن شرایط لازم، امکان پیاده روی و دوچرخه سواری را برای عموم جامعه فراهم کنند.
این سازمان در ادامه اعلام کرده است کارخانجات و صنایع تولید مواد غذایی نباید در مورد کاهش مصرف نمک در محصولات خود نگران باشند، چرا که در بسیاری از موارد کاهش نمک و چربی تاثیر قابل توجهی روی طعم مواد غذایی ندارند و بسیاری از مصرف کنندگان حتی متوجه این تغییر نخواهند شد.
- ۸۹/۰۴/۰۱
- ۳۳ نمایش