مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

خونریزی بینی مشکلی شایع در تابستان

پنجشنبه, ۱۰ تیر ۱۳۸۹، ۰۳:۵۳ ب.ظ

خونریزی بینی - mahu.blogfa.com

این هفته بیمار دختری 7 ساله است که طی چند هفته اخیر دچار خونریزی از بینی شده است و البته هیچ سابقه‌ای از بیماری خاصی ندارد.

سوال‌هایی که پزشک از بیمار می‌پرسد

1 ـ در چند هفته اخیر شواهدی از کاهش وزن داشته‌اید؟

2 ـ خونریزی در چه شرایطی رخ می‌دهد و آیا تابع دمای محیط است؟

3 ـ خونریزی با علائم دیگر جسمی همراه است؟

4 ـ با چه اقداماتی جلوی خونریزی را گرفته‌اید؟

پزشک از علل خونریزی از بینی می‌گوید

اپیستاکسی یا خونریزی از بینی به جریان یافتن خون روشن از بینی گفته می‌شود که می‌تواند علل متفاوتی داشته باشد که در بیش از 90 درصد موارد علت خطرناکی مطرح نیست.

1 ـ شایع‌ترین علت اپیستاکسی به خصوص در کودکان دستکاری توسط آنهاست که عموما کتمان می‌کنند.

2 ـ عوامل محیطی همچون گرما و هوای خشک نیز با تحریک عروق ناحیه بینی می‌تواند به کرات سبب اپیستاکسی مخصوصا در این وقت از سال شود.

3 ـ فشار خون بالا مخصوصا در سنین 40 سال به بالا از علل مهم اپیستاکسی است که می‌بایست در برخورد مخصوصا با این بیمار مورد بررسی قرار گیرد.

4 ـ در موارد بسیار نادر نیز سرطان‌های خون به دلیل کاهش پلاکت سبب خونریزی‌هایی از بینی می‌شوند که این موارد خونریزی همیشه همراه علائم دیگری همچون کاهش وزن مفرط، خونریزی از لثه و سایر نواحی مخاطی، رنگ‌پریدگی واضح و حملات سنکوب متناوب است.

پزشک در معاینه بیمار به دنبال چیست؟

اولین برخورد با این موضوع معاینه کامل مخاط بینی است، از این‌رو توصیه می‌شود از همان ابتدا با مراجعه به یک متخصص گوش و حلق و بینی موضوع را پیگیری کنید. مشاهده مخاط بینی توسط پزشک خیلی نکات را دستگیر وی می‌کند. در اکثر اوقات عروق خونریزی‌دهنده چه در مواقع حاد خونریزی و یا پس از بند آمدن به وضوح قابل مشاهده است. یک‌سری کامل آزمایش خون نیز قدم بعدی بررسی است که مهم‌ترین نکته بررسی تعداد سلول‌های خونی و از همه مهم‌تر تعداد پلاکت‌هاست. آزمایشات تخصصی‌تر تنها در مواردی لازم است که در آزمایشات خونی مورد مشکوکی مشاهده شود.

درمان بیماران بر چند محور استوار است

ـ در موارد حاد بیمار ابتدا به یک محیط سایه برود و دراز بکشد، البته سر طوری زاویه بگیرد که ترجیحا خونی وارد معده نشود.

ـ دو تکه دستمال کاغذی یا پارچه تمیز را به شکل گلوله یا تامپون درآورید و وارد سوراخ بینی کنید تا جلوی خونریزی را بگیرید.

ـ سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید، چراکه اگر فشار خون بالا مسبب خونریزی باشد، حفظ خونسردی سبب کاهش قابل ملاحظه خونریزی می‌شود. در این شرایط قطعا می‌بایست ابتدا فشار خون بیمار کنترل شود، سپس به فکر کنترل خونریزی بیفتیم.

ـ در برخی اوقات در بیماران دچار اپیستاکسی مزمن پزشک با کمک یک کوتر حرارتی و سوزاندن رگ پاره شده خونریزی را کنترل می‌کند.

ـ چرب کردن محیط داخلی بینی و جلوگیری از تابش نور خورشید به پیشانی نیز از عوامل مهم پیشگیری به شمار می‌رود.

  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی