مصرف جوش شیرین در نانها موجب کمخونی میشود
یک متخصص تغذیه گفت: مصرف جوش شیرین در طبخ غذاها به خصوص در تهیه نانها، بارداریهای مکرر یا سقط جنین بدون رعایت فاصلهگذاری میتواند موجب کمخونی شود.
سید ضیاءالدین مظهری در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: کمخونی ناشی از فقر آهن از بیماریهای شایعی است که در کشور ما در میان افراد مشاهده میشود و گروههای مختلف سنی را درگیر میکند. وی گفت: شایعترین کمخونی که در جامعه ما دیده میشود کمخونی ناشی از کمبود آهن است که به اصطلاح به آن «کمخونی فقر آهن» گفته میشود. این متخصص تغذیه افزود: اولین اقدام برای پیشگیری و درمان کم خونی، ریشه یابی و شناخت عوامل تاثیرگذار آن است. چرا که با شناخت علت و رفع آن میتوان کمخونی را درمان کرد.
مظهری گفت: در شناخت عوامل و زمینههای ایجاد کننده کمخونیها بررسیهای متعددی در سطح کشور و جهان به عمل آمده و به طور کاملاً دقیقی موارد متعددی مشخص شده است که میتوان به عادات و الگوی غلط تغذیه روزانه، عدم دریافت آهن به مقدار لازم از منابع غذایی طبیعی، بکارگیری جوش شیرین در طبخ غذاها به خصوص در تهیه نانها، بارداریهای مکرر یا سقط جنین بدون رعایت فاصلهگذاری، عدم تغذیه نوزادان با شیر مادر و ابتلای مکرر به بیماریهای عفونی، ریوی و گوارشی اشاره کرد.
وی افزود: نقش تغذیه متعادل، متناسب و متنوع در پیشگیری از کمخونیها بسیار مؤثر است و به طور عمده 4 راهکار برای پیشگیری از فقر آهن وجود دارد که میتوان به مصرف مکمل، تغذیه مناسب، رفع عادات و الگوهای غلط تغذیه روزانه و کنترل بیماریهای عفونی و انگلی اشاره کرد.
- ۸۹/۰۵/۰۲
- ۲۰ نمایش