خواص درمانى شاهتوت
بر این اساس شاهتوت میتواند در درمان عفونتهای ادراری، زخم روده و اسهال خونی مفید باشد. غرغره آب آن نیز برای زخمها و جوشهای دهان مفید است و ورم حلق، درد گلو و تورم لثه را التیام میبخشد. شاهتوت به دلیل داشتن ویتامین A در شادابی و زیبایی پوست نقش بسزایی دارد. همچنین ویتامین C آن میتواند به کاهش ایجاد لختههای خونی در سیاهرگها کمک کند، جذب آهن را در بدن افزایش دهد و در کاهش کلسترول بد خون موثر باشد.
اگر شاهتوت را صبح ناشتا بخورید، ملین است. این میوه به دلیل ترکیبات فعال رنگینی که به نام آنتوسیانین دارد میتواند مثل یک آنتیاکسیدان عمل کرده و موادی را که خاصیت اکسیدانی داشته و بعضا باعث ایجاد بیماریهایی چون فشار خون، چربی خون و بیماریهای قلبی ـ عروقی میشود را نابود سازد.
خاصیت ضدالتهابی از دیگر فواید این میوه است که میتواند برای درمان بیماری آرتریت روماتوئید (درد مفاصل) که این روزها بیشتر خانمها را گرفتار کرده مفید باشد.
در برگ شاهتوت مادهای ضد قند وجود دارد که میتواند مرض قند را درمان کرده و قند خون را کاهش دهد. به همین دلیل میتوان از آن در صورت وجود قند در ادرار و معالجه دیابت استفاده کرد.
چند توصیه
شاهتوت در معرض آلودگیهای مختلفی قرار دارد. این میوه در صورت تماس با فضله پرندگان بر روی درخت ممکن است با میکروبهای سالمونلا، ایکولای و انواع ویروسها و قارچها آلوده شود. مهمتر آن که اگر یک میوه آلوده داخل ظرفی قرار گیرد، میتواند تمامی شاهتوتهای داخل ظرف را آلوده کند. نکته دیگر سموم دفع آفات است که ممکن است در این محصول استفاده شود. این میوه به دلیل آن که بدون پوست است و از آنجا که سم مستقیما وارد گوشت این میوه میشود، اگر فاصله زمانی استفاده از سم تا مصرف میوه رعایت نشود فرد با توجه به نوع سم مصرفی در معرض انواع بیماریهای کبدی و سرطانزا قرار میگیرد.
از سوی دیگر شاهتوت به دلیل آن که در گروه میوههای نرم قرار دارد، شستشوی آن سخت و گاهی ناممکن است. بر این اساس بهتر است این میوه زمانی که از درخت چیده میشود و تا حدودی قابلیت شستشو داشته و به دور از آلودگیهای محیطی است تهیه، شستشو و میل کنید.
- ۸۹/۰۵/۱۳
- ۲۸ نمایش